У Луцьку врегулюють розміщення зарядних станцій для електрокарів

У Луцьку врегулюють розміщення зарядних станцій для електрокарів

Депутати Луцької міськради погодили проєкт Програми розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади на 2023–2027 роки. Йдеться про законне врегулювання встановлення та експлуатації зарядних станцій для електромобілів.

Таке рішення депутати ухвалили у середу, 29 листопада, під час сесії Луцької міської ради.

Кількість електрокарів у Луцьку зростає чи не щодня: на сьогодні у громаді їх зареєстровано близько 600, а це на 200 автівок більше, ніж торік. Відповідно, з’являється більше операторів, які бажають встановити станції зарядки електромобілів.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль під час презентації проєкту Програми зауважував, що хаотичного встановлення таких станцій допустити не можна.

«Наразі вони встановлюються хаотично, а цього допустити не можна. За вимогами законодавства нам необхідно запровадити Програму розвитку електрозарядної інфраструктури Луцької міської територіальної громади. Правила, які там прописані, врегулюють порядок встановлення та експлуатації таких станцій», - зазначив Борис Смаль.

До слова, йдеться про регулювання порядку встановлення таких станцій на землі комунальної власності.

Нагадаємо, у серпні під час круглого столу за участі представників влади обговорювали розміщення зарядних станцій у Луцьку. Зокрема, орієнтовну вартість обслуговування таких станцій

Читайте також:

 

Можливо зацікавить