Скільки на Волині коштує лікування хворих на інсульт

Скільки на Волині коштує лікування хворих на інсульт

У медичному об’єднанні Луцької громади безкоштовно лікують інсультних хворих. Національна служба здоров’я України виплачує 14 тисяч гривень медзакладу за лікування пацієнта з інсультом. Фінансування можливе у межах пакета «Медична допомога при гострому мозковому інсульті», коли хворому забезпечують первинний огляд, оцінку тяжкості інсульту, інструментальні та лабораторні дослідження.

Про це у понеділок, 23 вересня, під час чергового засідання членів постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку бюджету повідомив в.о генерального директора медичного об'єднання Луцької міської територіальної громади Андрій Смольянінов.

«Залежно від перебігу інсульту хворого лікують трьома способами: без застосування тромболітичної терапії, лікування із використанням тромболітика (розчинення тромбу препаратами), проведення ендоваскулярних втручань. До речі, ендоваскулярні втручання є досить дороговартісними, наші нейрохірурги проводять їх 1-2 рази в місяць. НСЗУ на такі унікальні випадки виділяє 128 тисяч гривень на хворого, якому необхідно видаляти тромб із судин голови. Ці кошти покривають лише витратні матеріали на оперативні втручання», – зауважив очільник медоб’єднання.

Скільки на Волині коштує лікування хворих на інсульт

Пацієнту з підозрою на інсульт не потрібне направлення лікаря, аби отримати медичну допомогу безоплатно. Адже це невідкладний стан, людину в потрібний медичний заклад доставить «швидка». Медична допомога також безоплатна при безпосередньому зверненні пацієнта та переведенні з іншої лікарні. Медики мають надати допомогу безоплатно, незалежно від наявності направлення чи декларації з лікарем.

«Пацієнт з інсультом відразу потрапляє в палату інтенсивної терапії, все необхідне лікування хворому надають у перші години.Там він знаходиться 3 – 5 днів до того часу, поки стабілізується його стан.  Далі, в післягострому періоді, хворого переводять у реабілітаційне відділення, де його безкоштовно лікують ще 14 днів», – підсумував Андрій Смольянінов.

Читайте також:

Можливо зацікавить