У палатах +18: Волинська дитяча лікарня потребує термомодернізації

У палатах +18: Волинська дитяча лікарня потребує термомодернізації

Головний корпус Волинського ТМО захисту материнства і дитинства, де розташована дитяча лікарня, потребує термореновації, оскільки у відділеннях, де лікуються діти - низька температура.

Про це стало відомо під час бюджетних слухань у Волинській облраді у четвер, 30 листопада.

Як розповіла гендиректор ТМО Ірина Горавська, в частині палат дитячої лікарні +18 градусів за Цельсієм. І батьки постійно скаржаться на холодні батареї.

«Заклад старий, стіни не тримають тепло, протяги. Ми платимо за гігакалорії великі кошти. Ми підняли тиск у батареях до максимуму, але все одно +18. Головний корпус дитячої лікарні має бути включений у проєкт термореновації. Хворі діти не можуть бути в холоді», - зазначила вона.

Ірина Горавська зауважила, що опалення цього корпусу ТМО обходиться втричі дорожче, ніж перинатального, тож енергозбереження - це ще й економія коштів. Єдиний вихід - кредит на термореновацію, який раніше планувався у області.

Однак, як зазначили учасники бюджетних слухань, наступного року бюджет обласної ради скоротиться на третину - з 1,5 до 1 мільярда - через те, що ПДФО військових забрали у держбюджет. Тож проєкт термореновації комунальних закладів - нині під великим питанням і зміщується в термінах, оскільки треба передбачити кошти на співфінансування.

До слова, над проєктом термореновації область працювала з 2016 року, здобувши на конкурсних засадах можливість скористатися пільговою європозикою для комплексної реконструкції 10 будівель, які перебувають у найгіршому стані: обласної клінічної лікарні, госпіталю інвалідів війни, психіатричної клініки та медоб’єднання захисту материнства і дитинства. Загальна сума кредиту – 13,4 млн євро, термін погашення – 22 роки з п’ятирічним відтермінуванням сплати тіла займу.

Читайте також: 

Можливо зацікавить