У потязі «Укрзалізниці» через спеку померла жінка

У потязі «Укрзалізниці» через спеку померла жінка

16 липня в поїзді «Укрзалізниці» сполученням Запоріжжя – Ужгород через спеку в вагоні померла жінка.

Про це повідомив керівник пасажирського напряму «Укрзалізниці» Олександр Перцовський, пише УНІАН.

«Це поїзд Запоріжжя-Ужгород. Ми просто не педалюємо кожний такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються ось такі природні смерті», – заявив Перцовський.

Він зазначив, що подібні трагедії не стають сухою статистикою та кожен випадок дуже ретельно розбирається: «По цьому випадку зокрема ми дивимося чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно ми викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали», - сказав Перцовський.

Керівник пасажирського напряму УЗ підтвердив, що квиток на вагон продавався без кондиціювання. Він також звернувся до пасажирів і зазначив, що в УЗ половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. В компанії чітко маркують ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали.

«Якщо є вади зі здоров'ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку – це не варіант, то перенесіть поїздку на кілька днів», – сказав Перцовський.

Крім того, він порадив у разі виникнення проблем із самопочуттям звертатися до провідників. Вони нададуть допомогу і за можливості пересадять у вагон із кондиціонером.

Читайте також: 

Можливо зацікавить