Заходиш, а там усе стукає і смердить: волиняни нарікають на жахливий стан автобусів №107

Заходиш, а там усе стукає і смердить: волиняни нарікають на жахливий стан автобусів №107

Автобуси в поганому стані та їдкі вихлопні гази чорного кольору. Незважаючи на це, маршрутки №107 продовжують курсувати Луцьком.

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Журналісти поцікавилися, чи перевіряє департамент інфраструктури Волинської ОВА як організатор приміських і міжміських перевезень стан, у якому перебувають маршрутні таксі № 107, чи відповідає цей транспорт стандартам, встановленим Луцькою міською радою, якщо ні, то які санкції застосовуються?

У департаменті інфраструктури Волинської облдержадміністрації відповіли: «Перевізники, з якими укладено договір про організацію перевезень пасажирів, постійно надають департаменту протоколи техогляду транспортних засобів, відповідно до ст. 34 ЗУ «Про автомобільний транспорт».

Що стосується стандартів транспортних засобів, які встановлені Луцькою міською радою, то, відповідно до п. 10 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, організатор перевезень затверджує умови конкурсу, зокрема обов’язкові, відповідно до ст. 44 ЗУ «Про автомобільний транспорт», у тому числі щодо категорії, класу автобусів та року їхнього виготовлення».

Пасажири своєю чергою вважають, що автобуси – у жахливому стані.

«Пускають до нас кілька таких автобусів, дуже-дуже старих. Заходиш у маршрутку, а там усе стукає. Це ж так само впливає на безпеку нашого доїзду. Як ми доїдемо? Чи не відлетить там якась запчастина? І звичайно, смердить у салоні», – говорить мешканка села Гірка Полонка Ольга.

Яких тільки звернень пасажири не писали, проте наразі жодне з них до уваги не взяли.

Читайте також: 

Можливо зацікавить