Україну атакують дві пилові бурі: чим вони небезпечні і коли закінчаться

Пилові бурі в Україні

Україну атакували дві сильні пилові буря. Вони поширюються регіонами.

Про це повідомляє «Укргідрометцентр»

Нині буря поширюється на територію Київської, Житомирської, Вінницької областей. Якість повітря погіршується і через дим, який прийшов з півночі. Очікується, що частинки пилу будуть осідати ще кілька днів.

«Біля землі ми маємо північний потік, тому задимлення поширюється на нашу території з північного сходу, де є джерела диму. В той час як на висоті переважає потік з південного сходу, якраз з місця поширення пилу. Тому обидва чинника забруднення стрімко поширюються на Київщину, де й будуть осідати та залишаться ще на кілька днів», - йдеться у повідомленні.

 Ще одна пилова буря наближається від Каспійського моря до Луганщини. Через збільшення поривів вітру пил осідатиме у східних, північній, Полтавській та Дніпропетровській областях. Саме там очікується найбільша концентрація пилових частинок.

Синоптик Наталка Діденко зазначає, що через погіршення якості повітря можуть з'являтися неприємні відчуття при диханні. Все через те, що пилові частки з південного сходу змішуються з кіптявою від тління торфовищ. Рвучкий вітер розносить це по території України.

За її даними, це може пройти вже через день-два.

Україну атакують дві пилові бурі: чим вони небезпечні і коли закінчаться

Читайте також: