В Україні виплатять благодійну пенсію: хто зможе отримати додаткові гроші

В Україні виплатять благодійну пенсію: хто зможе отримати додаткові гроші

Українські пенсіонери можуть отримати додаткову благодійну виплату.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

У відомстві розповіли, що юридичні та фізичні особи можуть сплачувати благодійні внески через ПФУ та пояснили, як працює цей механізм.

Згідно із заявою ПФУ, питання регулюється Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі в загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні». Вступив останній закон в силу в грудні 2022 року.

 ПФУ повідомляє, що з коштів, сплачених на окремий рахунок Пенсійного фонду України, пенсіонер отримує 70% суми, а 30% у свою чергу спрямовуються до бюджету ПФУ на виплату пенсій.

Чіткий і певний розмір благодійної пенсії стає зрозумілим тоді, коли на рахунок ПФУ надходять благодійні внески і поділяються у відсотковому співвідношенні, про яке ми написали вище.

Головна відмінність благодійного пожертвування полягає в тому, що завдяки цим коштам відбувається додаткове фінансування системи пенсійного забезпечення. Крім іншого, сплата пожертви на користь конкретного або знеособленого пенсіонера дозволяє збільшити пенсію, яку він або вона отримують вже сьогодні.

При цьому, знеособлене пожертвування стає коштами ПФУ в повному обсязі, а ось пожертвування конкретному Пенсіонеру належить ПФУ тільки на 30%.

Читайте також:

Можливо зацікавить