Величезний штраф і конфіскація товару: судили волинянина, який торгував контрафактними рідинами до цигарок

Величезний штраф і конфіскація товару: судили волинянина, який торгував контрафактними рідинами до цигарок

На лаві підсудних опинився волинянин, який у своєму магазині в Луцьку продавав контрафактні рідини для електронних цигарок.  Детективи ТУ БЕБ у Волинській області викрили його незаконну діяльність. Суд оштрафував підприємця на величезну суму і конфіскував увесь нелегальний товар.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 13 лютого 2024 року.

Як йдеться у обвинувальному висновку, чоловік має ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами. Водночас, прикриваючись законною господарською діяльністю, продавав контрафактний товар.

Придбав він його у інтернеті у невстановленої особи. Під час обшуку у магазині обвинуваченого, детективи БЕБ виявили та вилучили рідини до електронних сигарет та інші компоненти без марок акцизного податку. Загалом 120 одиниць товару.  Зокрема: «Quava nomy dew» - 3 шт., «Chaser» - 25 шт., «Nova» - 24 шт., «Chaser Mix» - 27 шт., «Alchemist» - 13 шт., «Black Limit» - 11 шт., електронна сигарета, що заправлена рідиною - 1 шт., набори для куріння електронних сигарет з маркуванням «Trouble Maker» - 1 шт., «Wick&Wikf» - 1 шт., «Vape Mix Kit» - 3 шт., а також табак для кальяну: «420» - 9 шт., «Unity» - 1 шт., «Captain Baldezh»- 1 шт.

З червня по листопад 2023 року ця продукція потрапляла у магазин «Round vape shop», де реалізовувалася.

Тож підприємець вчинив злочин передбачений ч.1 ст.204 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів).

Між підприємцем та прокуратурою у січні 2024 року було укладено угоду про визнання винуватості.

Отож суд визнав винним чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.204 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що у грошовому еквіваленті становить 85000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Читайте також:

Можливо зацікавить