Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо спрощення зміни цільового призначення землі

Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо спрощення зміни цільового призначення землі

9 листопада Верховна Рада на засіданні ухвалила в першому читанні законопроєкт №9627, який передбачає кардинальне спрощення процедури зміни цільового призначення землі.

Про це повідомили у Верховній Раді України.

За словами заступника Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, спрощення порядку зміни цільового призначення землі сприятиме залученню інвестицій для швидкої відбудови України.

«Для України надзвичайно важливим завданням є не просто відбудувати знищене росіянами житло, а також відновити економіку держави, зокрема, промисловість й енергетику. Саме для того, щоб залучити інвесторів для швидкої відбудови держави, Парламент у першому читанні прийняв законопроект № 9627, який спрощує порядок встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок», - йдеться у дописі.

Як повідомляє політик, прийнявши цей закон, українці зробили перший крок у напрямку спрощення процедури зміни цільового призначення землі для потреб відбудови об’єктів промисловості й енергетики.

«Ми не просто скорочуємо час проходження процедури від 1-3 років до півтора місяця, а й робимо процедуру максимально прозорою, прибираючи корупційні ризики та створюючи максимально привабливі умови для інвесторів», - зазначив Дмитро Кисилевський.

Читайте також:

Можливо зацікавить