Ви цього не знали: як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою

Кукурудзу люблять майже всі, тому нізащо не пропускають сезону - щойно качани дозрівають, їх одразу готують і поїдають. Якщо з усією відповідальністю підійти до вибору продукту, то він буде набагато смачнішим після приготування. Щоб правильно вибрати кукурудзу, варто дотримуватися простих рекомендацій.
Як правильно варити кукурудзу і яку краще брати, - розповідає ТСН.
Скільки варити кукурудзу
- Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
- У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів — від 40 хвилин до 2 годин.
- Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель — вистачить 10 хвилин у киплячій воді.
Як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою, що додати
Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:
- Трохи молока — вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
- Шматок вершкового масла.
Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.
Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.
Читайте також:
- Список овочів і фруктів, які можна зірвати зеленими
- Скільки варити кукурудзу, щоб була м’якою та солодкою: прості секрети
- Не лише картопля: які овочі варто підгортати для кращого врожаю