Ви цього не знали: як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою

Ви цього не знали: як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою

Кукурудзу люблять майже всі, тому нізащо не пропускають сезону - щойно качани дозрівають, їх одразу готують і поїдають.  Якщо з усією відповідальністю підійти до вибору продукту, то він буде набагато смачнішим після приготування. Щоб правильно вибрати кукурудзу, варто дотримуватися простих рекомендацій.

Як правильно варити кукурудзу і яку краще брати, - розповідає ТСН

Скільки варити кукурудзу

  • Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.
  • У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів — від 40 хвилин до 2 годин.
  • Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель — вистачить 10 хвилин у киплячій воді.

Як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою, що додати

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:

  • Трохи молока — вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
  • Шматок вершкового масла.

Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.

Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією.

Читайте також:

Можливо зацікавить