Скільки варити кукурудзу, щоб була м’якою та солодкою: прості секрети

Як правильно варити кукурудзу

Солодка та м’яка кукурудза — улюблений літній смак. Але щоб качани вийшли ніжними, важливо знати, скільки часу їх варити та які інгредієнти додати у воду під час приготування.

Про те, як зробити кукурудзу ідеальною, пише ТСН.

Щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно вибирати молоді качани.

Ознаки, за якими потрібно вибирати кукурудзу:

  • Листя, в яке загорнуті качани, має бути зеленим, це свідчить, що кукурудза свіжа.
  • Зерна кукурудзи повинні бути молочно-жовтого кольору та м’які на дотик.
  • Щоб качани варилися рівномірно, відбирайте їх однакові за розміром.

Скільки варити кукурудзу

Молоді качани доводять до кипіння і варять близько 15 хвилин у киплячій воді. Після цього вогонь можна вимкнути та залишити продукт у тій же воді ще на пів години.

  • У старої, перезрілої кукурудзи зернятка темні. Час варіння таких качанів — від 40 хвилин до 2 годин.
  • Найшвидше готується кукурудза солодкого сорту бондюель — вистачить 10 хвилин у киплячій воді.

Як зварити кукурудзу, щоб вона була м’якою, що додати

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза:

  • Трохи молока — вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою.
  • Шматок вершкового масла.
  • Солити воду під час варіння рекомендується в кінці, за 5 хвилин до готовності.

Готову кукурудзу можна посипати сіллю, тертим сиром, змастити вершковим маслом або олією. 

Читайте також:

Можливо зацікавить