Від какао бобів до плитки: сестри-шоколатьє з Луцька «рвуть» тікток
Ролик сестер з Луцька Олени й Олександри завірусився у тіктоці. Відео із пакуванням плитки шоколаду набрало 5 мільйонів переглядів.
Дівчата виготовляють bean-to-bar шоколад без додавання білого цукру.
#beantobar - це процес виготовлення шоколаду з нуля: від какао-бобів до плитки. Це означає, що сестри не переплавляють готовий шоколад і не використовують какао-терте, а самостійно обсмажують какао-боби, обробляють їх, після чого вони перетираються у меланжері до ніжної текстури.
За словами Олександри та Олени, найважливіша у цій історії сировина. Лучанки зазначають, що працюють з преміальним какао від дрібних фермерів, яке має хорошу генетику, було належним чином доглянуте й ферментоване. Какао, як вино і кава, є теруарним продуктом.
«Власне обсмажування дає можливість контролювати смаковий профіль шоколаду. Какао містить більше 400 ароматичних сполук, які розкриваються піж час обсмажування. Для кожного сорту обирається свій час і температура.
Далі йде дроблення й сепарація. Оболонку какао-бобів (какаовелу) потрібно видалити, оскільки вона псує смак шоколаду, а отримане дроблене какао засипається у меланжери для перетирання. Цей процес займає близько 72 год. Після чого шоколад темперується й розливається по плитках», - діляться дівчата.
Читайте також:
- «Не треба вішати клеймо»: конкурентка артиста з Волині у Нацвідборі на «Євробачення» виправдала свій зв'язок з росіянкою
- Торонто, Монреаль, Лос-Анджелес, Сан-Франциско: артист з Волині дасть концерти в США та Канаді
- «Воїнів вистачає»: українські актори та співаки пояснили, чому вони не на фронті