«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги

В'ячеслав Шевчук Рух УПЛ

Колишній гравець збірної України з Луцька В'ячеслав Шевчук став генеральним менеджером футбольного клубу «Рух».

Про це повідомили на сайті львівської команди.

44-річний спеціаліст відповідатиме у клубі за комунікацію та налагодження взаємин з футбольними структурами в Україні та закордоном і організацію проєктів під егідою «Руху». 

«Радий долучитись до «жовто-чорної» сім’ї. Мої відносини з «Рухом» дуже давні, ще відтоді, коли команда виступала у Першій лізі. З того часу я як у професійному, так і у товариському форматі спілкувався з представниками клубу. Ми постійно підтримували цей контакт і зараз я отримав пропозицію стати генеральним менеджером «Руху». 

У мене чудові відносини як із засновником «Руху» Григорієм Козловським, так і з керівництвом клубу, персоналом та тренерами. Ми обговорили багато різних деталей цієї співпраці, визначили основні цілі для розвитку та стратегії, які передбачає «Рух». Мені дуже цікаво долучитись до цього проєкту, адже бачу тут чудові умови як для виходу клубу на новий, ще вищий рівень, так і для власного прогресу в адміністративній роботі. У «Руху» великий потенціал та чудове майбутнє. Хочеться зробити і свій внесок у розвиток клубу. В мене вже є ідеї, які було б цікаво реалізувати, ми обговоримо їх з командою і якщо все буде добре – приступимо до їхньої реалізації» – сказав В’ячеслав Шевчук. 

Так, В’ячеслав Шевчук відповідатиме у клубі за співпрацю з футбольними структурами в Україні та закордоном, організацію проєктів під егідою «Руху». Також він займатиметься підвищенням авторитету клубу в країні та за її межами завдяки залученню нової аудиторії та комерційних партнерів. 

«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги

«У клубі всі дуже раді, що з нами працюватиме така відома футбольна постать як В’ячеслав Шевчук. Це людина, яка не потребує зайвого представлення – його знають як капітана збірної України, популярного та успішного футболіста, а згодом тренера та менеджера. В’ячеслав Шевчук допомагатиме «Руху» розвиватись і принесе великий досвід у команду. Водночас і в нашому клубі він відкриє щось нове для себе і зможе прогресувати разом із «Рухом». Ми позитивно налаштовані на цю співпрацю, думаю, що і В’ячеслав Анатолійович також задоволений новим викликом. 

Я знайомий з В’ячеславом Шевчуком давно і багато хто у клубі також підтримував з ним спілкування. Зараз ми вирішили попрацювати разом. Всі розуміють, що це буде цікавий та продуктивний процес, адже у В’ячеслава Шевчука багато досвіду та енергії, якими він ділитиметься з «Рухом». Крім того, його знайомства та коло інтересів дозволять нам співпрацювати з різними іноземними партнерами та клубами, наші тренери отримають додаткові можливості стажуватись за кордоном. Важливим аспектом також є й погляд на комерційну складову, адже й тут ми покладаємо на В’ячеслава Шевчука великі надії. Він поділяє наші філософію та ідеї і готовий долучитись до їхньої реалізації. Водночас ми зробимо все від нас необхідне, аби В’ячеслав Шевчук почував себе частиною «жовто-чорної» родини», – зазначив спортивний директор «Руху» Володимир Лапіцький

«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги

В’ячеслав Анатолійович Шевчук народився 13 травня 1979 у Луцьку. Колишній український футболіст, захисник. По завершенні ігрової кар'єри — футбольний тренер та функціонер.

Вихованець ДЮСШ «Луцьк». На початку кар’єри виступав за хмельницьке «Поділля» та запорізький «Металург». Також грав за донецький «Металург» та «Дніпро». Основну частину кар’єри провів у «Шахтарі» (13 сезонів), де й завершив ігрову кар’єру наприкінці 2016 року. У складі «гірників» сім разів ставав чемпіоном України, а також п’ятиразовий володар Кубка України, володар Кубка УЄФА, тричі вигравав Суперкубок України. За національну збірну провів 56 матчів, учасник Чемпіонатів Європи (2012 та 2016).

Тренерську кар’єру розпочав у юнацьких командах «Шахтаря». Згодом у жовтні 2018 очолив донецький «Олімпік», де працював до квітня 2019 року.

У листопаді 2021 року почав роботу на адміністративних посадах, зокрема став спортивним директором «Вереса». З січня до листопада 2023 року був віце-президентом рівненського клубу. А у квітні 2024 року приєднався до «Руху». 

«Відома футбольна постать»: лучанин став генеральним менеджером клубу Прем'єр-ліги

Читайте також:

Можливо зацікавить