Відомий тренер та футболіст з Волині прокоментували матч плей-оф до Євро-2024 Боснія та Герцеговина - Україна

Кварцяний Євро-2024 Боснія і Герцеговина - Україна

Відомий тренер з Луцька Віталій Кварцяний та футболіст з Нововолинська Артем Федецький поділилися враженнями від перемоги збірної України у поєдинку 1/2 фіналу плей-оф до Євро-2024 проти Боснії та Герцеговини (2:1).

Кварцяний зазначив, що Україна перемогла за рахунок індивідуальної майстерності гравців збірної, пише Sport.ua.

– Віталію Володимировичу, як Вам гра? Валідол пити не довелося?

– Переживав, звісно. Добре, що вдалося здобути цю перемогу, дуже непросту та надзвичайно важливу. Варто визнати, що Україна була однозначно сильнішою. Так, грали дуже обережно багато часу, але було видно вищий клас наших гравців, за рахунок якого і вдалося завершити гру на нашу користь.

Як тільки наші помаленьку почали піднімати темп і нав’язали швидку гру, так і посипалась Боснія. Індивідуальна майстерність гравців України зіграла свою вирішальну роль. За рахунок цього й перемогли.

– Гру вдалося перевернути завдяки вдало проведеним замінам від Сергія Реброва в кінці, коли тренер кинув у бій свіжих Руслана Маліновського та Романа Яремчука. Погодитеся?

– Сергій Ребров пішов ва-банк. Його ставка на двох нападників зіграла. Присутність на полі двох потужних форвардів, Яремчука, який з’явився під кінець гри, і Довбика, якого він не зняв, а залишив на полі, змусила боснійців робити помилки в захисті. Тобто, ми одразу ж побачили їх слабкі місця – в центрі оборони. В кінці Україна взагалі домінувала і могла ще й третій м’яч забити.

Цей матч був типовою кубковою грою, на виліт. Десь не було якості гри, малюнка, але є результат – це найважливіше.

Як інформує Sport.ua, Федецький поділився вгадав  результат поєдинку ще до його початку.

– Ваші враження від гри і результату проти Боснії і Герцеговини?

– Нервова гра, звичайно. Результат – скажу так, я вгадав, казав, що буде 2:1 на нашу користь, але, звичайно, цього треба було очікувати. Ми розуміємо, що балканські збірні, тим паче коли вони забивають перший мʼяч, то потім використовують усі можливі методи: і затримки часу, і гра по результату, щоб засушити матч. Але хлопці молодці, впоралися.

Звичайно, був непростий психологічний моральний тиск, бо багато було на кону поставлено в цьому матчі. Але молодці, Ребров вгадав з замінами, у потрібний момент випустив футболістів, особливо це стосується Яремчука, який і гол забив, і гольову передачу віддав. Я не думаю, що це було «щоб врятувати», це були тонкі технічні моменти – ми грали на вістрі з двома однотипними форвардами, обидва відзначилися.

– Чого, на Вашу думку, не вистачало нашій команді для того, щоб переконливіше грати?

– У вас, журналістів, трохи відрізняється поняття «переконливіша гра». Коли ти не професійний футболіст, то не можеш зрозуміти, як це відбувається безпосередньо. Ми бачимо по налаштуваннях, що команда була налаштована психологічно, матч був непростий. І це балканська збірна, це непроста команда. Звичайно, коли забиваєш першим, гра складається зовсім по-іншому. А так – десь було поставлено на кон у цьому матчі, чого вартуватиме невдача. Нам потрібно було обовʼязково перемагати. Звичайно, грали в цьому плані обережно, був психологічний тиск на результат.

Ясно, що хотілося яскравішої гри. Щоб Україна грала впевненіше, більше створювала гольових моментів. Але є такі матчі, де треба відштовхуватися від того, як грає суперник. Вчора, напевно, десь грали обережніше, і десь боснійці навʼязали притаманний їм стиль гри. Вони грали у такий спокійний футбол, намагалися переміщатися спокійно. Звичайно, нам треба було включити трохи більше швидкості, якби забили раніше, гра склалася зовсім би по-іншому. Але хлопці молодці, що не опустили руки, билися до кінця, вірили в результат, думаю, не тільки футболісти, але й уся Україна, і досягли його.

– Які у Вас очікування від матчу з Ісландією, можливо, прогноз?

– Це фінал. У фіналі нас влаштує тільки один результат. Хочеться, щоб наша збірна потрапила на Євро, адже вона на це заслуговує. І розуміємо, що це набагато складніший суперник, аніж Боснія і Герцеговина. Ісландці, я думаю, – це не та команда, яка буде наглухо закриватися на своїй половині поля. Вони також люблять і вміють грати у футбол. Тому з нею нам буде простіше грати, адже і ісландцям треба буде атакувати, і нам потрібно буде думати про голи і перемогу. Тому футбол буде більш відкритим. Так, відповідальність усього матчу не менша, а, певно, ще більша, але гра, я впевнений, виглядатиме зовсім по-іншому.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України