Відомо, скільки перепусток у прикордонну зону видали на Волині

Відомо, скільки перепусток у прикордонну зону видали на Волині

За три місяці на Волині видали майже 7,5 тисяч перепусток у прикордонну зону.  Такі документи почали видавали в області в середині березня.

Про це в коментарі Суспільному розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Так, станом на кінець червня на Волині видали 7 402 дозволи на право в’їзду, перебування, проживання і проведення робіт у п'ятикілометровій зоні вздовж державного кордону.

6 132 заяви на оформлення дозвільних документів, з її слів, ще перебувають на розгляді.

Аби отримати перепустку, потрібно звернутися до Волинського прикордонного загону з заявою, зазначила Маргарита Вершиніна. Оформлення перепусток безплатне.

«У ній (заяві — ред.) вказати всі необхідні реквізити: ПІБ, номер паспорта, мету, з якою особа планує перебувати в прикордонній смузі, номер телефону. Цю заяву можна надіслати поштою, електронною поштою чи привезти до управління прикордонного загону у місті Луцьк», — сказала Маргарита Вершиніна.

Рішення про надання чи відмову в наданні документа надають упродовж 10 робочих днів. Прикордонники контролюють наявність дозволів. Зі слів речниці загону, наразі нікому, хто звертався за дозволом, не відмовили, однак були випадки, коли людям бракувало документів і їх надавали додатково.

Тих, хто перепусток не має, чекає покарання — штраф у розмірі 850 гривень. Зі слів речниці волинських прикордонників, наразі за відсутність дозволів нікого не оштрафували, з людьми проводять роз’яснювальні бесіди.

Читайте також: 

Можливо зацікавить