Війна змінила плани: життя захисника з Волині обірвалося під Бахмутом

Війна змінила плани: життя захисника з Волині обірвалося під Бахмутом

18 листопада 2022 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України поблизу міста Бахмут Донецької області обірвалося життя захисника з Волині Валерій Ющик.

Про життя загиблого Героя розповідають на сторінці Павлівської громади у фейсбуці.

Народився й проживав чоловік у селі Переславичі Волинської області. Початкову освіту здобував в Переславичівській початковій школі, продовжив навчання в загальноосвітній школі I-IIIст. с.Павлівка. Після закінчення школи вступив у професійно-технічне училище №23 м.Володимира-Волинського, де здобув кваліфікацію електромонтера по обслуговуванню та ремонту електрообладнання, зайнятого в сільськогосподарському виробництві, водія автомобіля.

Валерій любив машини, техніку, водіння – міг годинами проводити час біля машин. Його пристрасть вплинула на вибір професії – хлопець пов’язав своє життя з автомобілями, почавши працювати водієм СГВК «Вільна Україна». Працював водієм ВАТ «Горохівське АТП-10764», трактористом ПП «Європацукор», трактористом-машиністом ТОВ «Старий Порицьк», водієм шкільного автобуса Павлівського ліцею. Проте найзаповітнішою мрією чоловіка було – стати далекобійником, і йому вдалось втілити її в життя. Вже з жовтня 2021-го року він сів за кермо автівки ФОП Ростанюк В.В.

Дорога його приваблювала і манила своєю загадковістю. Час, проведений наодинці з мальовничими краєвидами, був для чоловіка неоціненним. Огорнувши руками кермо автомобіля, повністю відчуваючи автомобіль, він їздив по асфальтах різних регіонів України, але прагнув підкорити дороги закордону.

Проте люта війна внесла корективи в плани машиніста. Коли ворог зазіхнув на наші рідні землі, чоловік не зміг залишатись осторонь. Задля незалежного, вільного майбутнього своїх дітей Валерій взяв до рук зброю й пішов захищати нашу неньку Україну.

У червні 2022 р. був призваний на військову службу до лав Збройних сил України 3-тім відділом Володимир-Волинського РТЦК та СП.Служив у 53-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Механік-водій БМП.

Життя Валерія Ющика 18 листопада 2022 р. обірвалось в результаті ворожого артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України поблизу міста Бахмут Донецької області.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Графіки відключення: де вимикатимуть світло на Волині 16 травня

Графіки відключення: де вимикатимуть світло на Волині 16 травня

день ангела, Волинь

16 травня: хто з волинян святкує День ангела

день народження

На двох - 188 років: довгожительки з Волині відсвяткували день народження

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

малина

Завжди велика та солодка малина: чим волинянам підживлювати ягоди в травні

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

втрати

Загинув унаслідок вибухової травми: на Волині прощатимуться із бойовим медиком Артемом Рудим

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: на Донеччині загинув молодий Герой з Волині Сергій Касьян

втрати війна

Після початку вторгнення знову став на захист України: обірвалось життя Героя з Волині Анатолія Оніщука