Вкрали спадщину: на Волині сільрада програла суд жінці, в якої відібрали пай

скандал

Уродженка Вишнівської громади Галина Лук'янчук виграла позов, який подала до суду проти місцевої влади. У жінки фактично вкрали частину землі, яку вона отримала в спадщину.

Про це пише Insider Media.

У вересні 2023 року журналісти розповідали історію про те, як у вчительки Галини Лук’янчук відібрали пай, який вона успадкувала від батьків-колгоспників. Допоки жінка готувала технічну документацію, аби оформити усе належним чином - Вишнівська сільська рада поспіхом видала на її земельну ділянку документи іншій особі. Нині ж земля вже належить дружині чинного депутата Вишнівської громади Івана Трохимука.

Представник спадкоємиці у суді Василь Зуб такого ще не зустрічав у своїй практиці. Адвокат каже -  дуже дивно те, що фактично в один день приймаються рішення по цій земельній ділянці і вже за декілька днів новий власник реєструє і продає землю іншій особі, тоді, як у пересічних селян на це йдуть місяці.

Тож Галина Лук’янчук подала до суду позов з проханням визнати рішення сільської ради незаконним і скасувати державну реєстрацію права власності на пай іншій особі.

Покійна матір Галини Лук’янчук під час розпаювання колгоспу отримала ці землі і користувалась ними. Згодом їх успадкувала донька, яка взялась завершити справу з паперами, аби отримати державний акт права власності. А тому жінка була вкрай обурена, коли дізналась від землевпорядника, що ці землі вже належать іншим особам.

У суді представники сільської ради начебто і визнали, що допустили помилку і на свій захист навели той факт, що пропонували взамін земельну ділянку в іншому місці. Однак Галина Лук’янчук відмовилась підписувати протокол повторного розподілу, оскільки навіть не була присутня під час жеребкування.

У суді відповідачі спирались на те, що це технічна помилка, яку допустив землевпорядник того старостинського округу, однак він вже звільнився з цієї посади.

Майже пів року справа перебувала на розгляді у Любомльському районний суді. І зрештою – представники Феміди захистили права жінки.

Зазначимо, рішення Любомльського міськрайонного суду – не остаточне і воно ще не вступило у силу, адже згідно закону учасники процесу ще протягом 30 днів можуть подати апеляцію.

Читайте також:

Можливо зацікавить