Водійських прав не позбавили: у Луцьку судили чоловіка, який збив пенсіонера в центрі міста

Водійських прав не позбавили: у Луцьку судили чоловіка, який збив пенсіонера в центрі міста

У суді оголосили вирок водію, який 22 січня 2024 року на пішохідному переході в центрі Луцька збив 65-річного пенсіонера.

Водія визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, які спричинили тяжкі тілесні ушкодження. Обвинуваченому призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі, але замінили його іспитовим терміном на 12 місяців, пише Суспільне.

Водійських прав чоловіка суд вирішив не позбавляти.

Що відомо про аварію на Винниченка у Луцьку

Аварія сталася 22 січня орієнтовно о 14:00. Наїзд на чоловіка, який переходив дорогу по пішохідному переходу, здійснив 33-річний керманич автомобіля «Ніссан». Основний удар прийшовся на голову пенсіонера. В матеріалах справи зазначили, що у травмованого діагностували відкриту проникаючу черепно-мозкову травму зі зламом кісток черепа, забій головного мозку важкого ступеня. Пенсіонер тривалий час був у реанімації.

У суді винуватець ДТП визнав провину і розповів, що того дня їхав зі сторони проспекту Волі в крайній лівій смузі, проігнорував стоянку автобуса перед переходом, не вибрав безпечної швидкості, відволікся і тому збив людину.

«У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати. Завдані збитки потерпілим відшкодовані. Цивільний позов лікарні повністю сплачений», — зазначили у вироку суду.

Потерпіла сторона підтвердила, що не має до винуватця аварії майнових претензій, при призначенні покарання травмований не наполягав на суворому покаранні і позбавленні обвинуваченого права кермування авто

Читайте також:

Можливо зацікавить