На Волині за хабар багато років судять податківиць: за це час одна з підозрюваних померла

Судять за хабар працівниць податкової

Чи могли волинські податківиці вимагати від підприємців хабарі за повернення ПДВ? Мовляв, за певну суму не будуть вставляти палки у колеса. Правоохоронці кажуть, що таке було і звинувачують двох працівниць податкової. Цій історії вже майже 10 років – саме стільки справа кочує по судах.

За цей час одна із підозрюваних померла. Іншу не так давно суд виправдав, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Уже в апеляції допитують свідка - підприємицю і одразу до головного:

-Чи зустрічалися ви з Зінчук для передачі коштів за відшкодування ПДВ в сумі 56 200 грн 2-го липня 2015 року?

- Ні.Про що б не запитали жінку, вона майже нічого не пам'ятає. Про написання заяви у поліцію на податківців підприємиця також не пам'ятає.

- Є протокол про прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, де ви дали таку заяву старшому слідчому про те, що службовіособи Луцької ОДПІ в тому числі Павлова і Зінчук систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду за перешкоди відшкодування ПДВ і ваш підпис.

Достеменно пояснити, хто ж саме на жінку тиснув і яким чином з'явилася заява, підприємиця не змогла. Звинувачення правоохоронців не підтвердив жоден свідок.

«Моя довірителька просила про те, щоб об'єктивно розібралися, поклопотала про проведення одночасних допитів із відповідними заявниками в чому їй було відмовлено», - каже захисник Сергій Полячук. 

Суд першої інстанції виправдав податківицю, вона продовжує працювати головним державним інспектором. В апеляції повторно дослідили усі докази і теж встановили що жінка не винна. Вона обіцяє прокоментувати цю історію згодом, бо ж остаточну крапку ще не ставлять, адже прокурор вочевидь подаватиме касаційну скаргу.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Можливо зацікавить