Найближчим часом вручать звання «Матері-героїні»: волинянка керує ліцеєм і виховує п'ятьох донечок. Відео

Найближчим часом вручать звання «Матері-героїні»: волинянка керує ліцеєм і виховує п'ятьох донечок. Відео

Волинянка виховує п'ятьох донечок – найближчим часом їй вручать звання «Матері-героїні». Олена Коваль працює директоркою Скулинського ліцею, а її творче хобі – писати поезію.

На вірші жінку надихнув рідний навчальний заклад, мальовнича природа, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«Навчалася в класі, де був хороший класний керівник, де було постійно щось потрібно писати, вигадувати сценарії, вірші, стінгазети. З цього і почалося, далі саме життя надихнуло, це гарне село, Лесин край, Нечимне», - розповідає волинянка. 

З початку повномасштабного вторгнення жінка присвячує римовані рядки полеглим воїнам. Пані Олена додає, писати про Героїв її надихнула і донечка Софія. Талановита студентка коледжу культури і мистецтв пише портрети полеглих захисників, а її мама присвячує їм вірші.

Про кожну з донечок жінка розповідає із захопленням, зізнається, якщо раніше й хотіла народити сина як підтримку чоловікові, то нині він їй каже - нізащо не проміняв би донечок на синів.

«Такі всі різні, такі всі любимі, такі всі дорогі моєму серцю, що я не уявляю себе без жодної з них. Кожна талановита і кожна потребує маму ія цим тішуся, що я треба для них, для їх становлення, для їхнього розвитку, тому, напевно, я й директор, тому, напевно, пишуться ці вірші в першу чергу для них, для їхнього розвитку, для майбутнього. Завжди хотілося мати багато дітей, тому що я їх люблю, тому що так Бог дав, діти - це дарунок Бога», - каже жінка.

Найстаршій донечці Олени Коваль Діані 27 років, а наймолодшій Юлії 9 років.

«Старша моя вчителька за фахом, одружена за військовим. Відразу в перші дні, тільки війна розпочалася, вони розписалися, вінчанняще чекатиму», - розповіла Олена Ковель.

На жаль, стало відомо про втрату родини. Боронячи Україну в Харківській області на 27-му році життя загинув зять пані Олени, чоловік її старшої доньки Діани Олександр Бохонський. Висловлюємо цій дружній сім'ї щирі співчуття. Вічна шана Герою.

Читайте також:

Можливо зацікавить