Врятував не одне життя побратимів: історія Героя з Волині, який загинув за десять днів до 25-річчя

Врятував не одне життя побратимів: історія Героя з Волині, який загинув за десять днів до 25-річчя

Старший солдат з Волині Іван Мусійчук загинув 2 серпня 2023 року в Куп’янському районі Харківської області від прямого влучання ворожого снаряду в танк. За десять днів йому мало б виповнитися 25 років.

Історію захисника розповіли на сторінці «Герої на щиті» в інстаграмі.

Народився в с. Тур, там же закінчив школу. Отримавши повну середню освіту, навчався в Камінь-Каширському вищому професійному училищі за спеціальністю монтажник гіпсокартонних конструкцій. З 2017 по 2020 рік по контракту проходив службу в Збройних силах України, де безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення з метою збереження незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областей. Також брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій та Луганській областях. Повернувшись до мирного життя Іван працював, в основному за кордоном.

Врятував не одне життя побратимів: історія Героя з Волині, який загинув за десять днів до 25-річчя

З початком повномасштабного вторгнення не стояв осторонь, а вже з 28.02.2022 став на захист держави у званні старший солдат Навідник 2 танкового взводу 1 танкової роти танкового батальйону 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого в-ч А1008 ЗСУ.

«Брат був добрим та чуйним. Завжди знаходив потрібні слова та допомагав нічого не чекаючи у відповідь. Якось так, мабуть, мало бути, що військова служба стала покликом серця. Завдяки йому було врятовано не одне життя побратимів, адже він цінував їх не менше ніж себе самого. Іван був патріотом своєї держави та до останнього подиху лишився вірним народу України. Нам дуже не вистачає його та попри це ми пишаємося нашим героєм і любитимемо його завжди», - поділилася сестра воїна.

Похований юний захисник у рідному селі.

Мусійчук Іван у 2019 році нагороджений відзнакою «Козацький Хрест» III ступеня та 17.09.2022р нагороджений медаллю «Незламним Героям російсько-української війни».

Читайте також:

Можливо зацікавить