Як каштани допомагають зберегти картоплю свіжою: простий лайфхак

Як каштани допомагають зберегти картоплю свіжою: простий лайфхак

Досвідчені господині й городники радять не викидати каштани, а використати їх із користю — наприклад, щоб продовжити термін зберігання картоплі у підвалі. Усього кілька висушених плодів у мішку допоможуть запобігти гнилі, проростанню бульб і надмірній вологості.

Виявляється, каштани можуть нести неабияку користь, якщо знати, як їх правильно використовувати, пишуть Добрі новини.

Особливо це стосується тих, хто мешкає у приватному будинку та зберігає запаси картоплі у підвалі.

Річ у тім, що звичайні каштани допомагають бульбам довше не псуватися, не в’янути і найголовніше, не проростати завчасно. Для цього достатньо зібрати пакетик крупних, здорових та цілих каштанів.

Якщо каштани вологі, їх потрібно обов’язково просушити, щоб не занести зайву вологу у сховище. Для цього розкладіть їх у сухому теплому місці на газетці чи папері, та залиште на кілька днів, але не під прямими сонячними променями.

Як каштани допомагають зберегти картоплю свіжою: простий лайфхак

Як це працює?

Каштани містять особливі речовини (таніни), які можуть поглинати надлишкову вологу з повітря. Каштани допомагають стабілізувати “мікроклімат” у мішку чи ящику з картоплею, знижуючи загальний рівень вологості.

Бо саме підвищена вологість у поєднанні з теплом провокує розвиток цвілі, гнилі та стимулює раннє проростання бульб.

Крім того, каштани можуть впливати на зниження концентрації етилену (природного газу, який виділяється овочами і прискорює їхнє дозрівання та проростання)

Щоб захистити картоплю, достатньо розмістити жменьку каштанів (приблизно 5-7 штук) у мішку або коробі з картоплею. І не забувати раз на 3-4 тижні їх  їх змінювати і класти сухі.змінювати і класти сухі.

Читайте також:

Можливо зацікавить