Як каштани допомагають зберегти картоплю свіжою: простий лайфхак
Досвідчені господині й городники радять не викидати каштани, а використати їх із користю — наприклад, щоб продовжити термін зберігання картоплі у підвалі. Усього кілька висушених плодів у мішку допоможуть запобігти гнилі, проростанню бульб і надмірній вологості.
Виявляється, каштани можуть нести неабияку користь, якщо знати, як їх правильно використовувати, пишуть Добрі новини.
Особливо це стосується тих, хто мешкає у приватному будинку та зберігає запаси картоплі у підвалі.
Річ у тім, що звичайні каштани допомагають бульбам довше не псуватися, не в’янути і найголовніше, не проростати завчасно. Для цього достатньо зібрати пакетик крупних, здорових та цілих каштанів.
Якщо каштани вологі, їх потрібно обов’язково просушити, щоб не занести зайву вологу у сховище. Для цього розкладіть їх у сухому теплому місці на газетці чи папері, та залиште на кілька днів, але не під прямими сонячними променями.
Як це працює?
Каштани містять особливі речовини (таніни), які можуть поглинати надлишкову вологу з повітря. Каштани допомагають стабілізувати “мікроклімат” у мішку чи ящику з картоплею, знижуючи загальний рівень вологості.
Бо саме підвищена вологість у поєднанні з теплом провокує розвиток цвілі, гнилі та стимулює раннє проростання бульб.
Крім того, каштани можуть впливати на зниження концентрації етилену (природного газу, який виділяється овочами і прискорює їхнє дозрівання та проростання)
Щоб захистити картоплю, достатньо розмістити жменьку каштанів (приблизно 5-7 штук) у мішку або коробі з картоплею. І не забувати раз на 3-4 тижні їх їх змінювати і класти сухі.змінювати і класти сухі.
Читайте також:
- Луцький університет і фермерське господарство створюють лабораторію для вирощування безвірусної картоплі
- Ніколи не зберігайте картоплю поряд з цими овочами: буде гнити!
- Як висушити погріб за допомогою звичайного відра з сіллю: дієвий лайфхак