Як правильно зберегти в домашніх умовах зимові груші до весни: не всі дачники знають

Груші – це один із найулюбленіших фруктів, який радує нас своїм смаком і корисними властивостями. Проте, щоб насолоджуватися їхньою свіжістю протягом тривалого часу, необхідно знати кілька важливих нюансів збору та зберігання, адже вони примхливі у зберіганні, швидко псуються, якщо зробити все неправильно.
Як правильно підготувати груші до зберігання, щоб вони залишалися смачними і соковитими до самих перших весняних днів - розповіли у телеграм-каналі для садівників Ваша дача.
- Збирайте їх трохи недозрілими, коли плоди вже жовтіють, але ще тверді.
- Для зберігання найкраще використовувати дерев’яні ящики, пересипаючи кожен шар сухими тирсою або піском.
- Оптимальна температура — +0…+2°C, вологість — близько 85%.
- Великі сорти (як “Конференція”) лежать довше, дрібні — швидко дозрівають, тому їх краще відразу використати на компоти чи сушку.
Цікаво: якщо покласти поруч із грушами яблука, вони швидше дозріють — яблука виділяють етилен, що прискорює процес.
Читайте також:
- Після яких культур не можна садити озиму цибулю: не отримаєте врожаю
- «Є гарний врожай, дякувати Богу»: як волиняни збирають картоплю та іншу городину
- Як зробити буряк солодким і соковитим: проста хитрість від досвідчених городників