Як правильно зберегти в домашніх умовах зимові груші до весни: не всі дачники знають

Як правильно зберегти в домашніх умовах зимові груші до весни: не всі дачники знають

Груші – це один із найулюбленіших фруктів, який радує нас своїм смаком і корисними властивостями. Проте, щоб насолоджуватися їхньою свіжістю протягом тривалого часу, необхідно знати кілька важливих нюансів збору та зберігання, адже вони примхливі у зберіганні, швидко псуються, якщо зробити все неправильно.

Як правильно підготувати груші до зберігання, щоб вони залишалися смачними і соковитими до самих перших весняних днів - розповіли у телеграм-каналі для садівників Ваша дача. 

  • Збирайте їх трохи недозрілими, коли плоди вже жовтіють, але ще тверді.
  • Для зберігання найкраще використовувати дерев’яні ящики, пересипаючи кожен шар сухими тирсою або піском.
  • Оптимальна температура — +0…+2°C, вологість — близько 85%.
  • Великі сорти (як “Конференція”) лежать довше, дрібні — швидко дозрівають, тому їх краще відразу використати на компоти чи сушку.

Цікаво: якщо покласти поруч із грушами яблука, вони швидше дозріють — яблука виділяють етилен, що прискорює процес.

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Цвіте навіть узимку: натуральний кухонний стимулятор, який змушує фіалки рясно квітнути

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть