Як правильно зберегти в домашніх умовах зимові груші до весни: не всі дачники знають

Як правильно зберегти в домашніх умовах зимові груші до весни: не всі дачники знають

Груші – це один із найулюбленіших фруктів, який радує нас своїм смаком і корисними властивостями. Проте, щоб насолоджуватися їхньою свіжістю протягом тривалого часу, необхідно знати кілька важливих нюансів збору та зберігання, адже вони примхливі у зберіганні, швидко псуються, якщо зробити все неправильно.

Як правильно підготувати груші до зберігання, щоб вони залишалися смачними і соковитими до самих перших весняних днів - розповіли у телеграм-каналі для садівників Ваша дача. 

  • Збирайте їх трохи недозрілими, коли плоди вже жовтіють, але ще тверді.
  • Для зберігання найкраще використовувати дерев’яні ящики, пересипаючи кожен шар сухими тирсою або піском.
  • Оптимальна температура — +0…+2°C, вологість — близько 85%.
  • Великі сорти (як “Конференція”) лежать довше, дрібні — швидко дозрівають, тому їх краще відразу використати на компоти чи сушку.

Цікаво: якщо покласти поруч із грушами яблука, вони швидше дозріють — яблука виділяють етилен, що прискорює процес.

Читайте також: 

Можливо зацікавить