Як Україна планує регулювати криптобіржі

Як Україна планує регулювати криптобіржі

Кількість криптобірж, доступних для користувачів з України, постійно збільшується. Багато бірж криптовалют пропонують дуже вигідні умови для проведення операцій з цифровими активами. Однак, щоб зробити вибір максимально свідомим, можна звернутися до списку криптобірж України на https://meta.ua/crypto/.

Уряд країни вирішив чітко регулювати цю сферу, щоб у достатньо короткий термін привести ринок віртуальних валют у відповідність з діючим законодавством Євросоюзу. Заходи будуть прийматися в рамках оновлення кредитної програми з МВФ. Відповідна інформація була оприлюднена прес-службою НКЦБФР.

Криптовалютні біржі України

Якість роботи криптобірж в Україні вже оцінили тисячі користувачів, які часто здійснюють операції з віртуальними активами. Незважаючи на багаточисельність таких сервісів, особливою популярністю користуються декілька платформ, які пропонують вигідні умови проведення транзакцій, низький розмір комісій і гарантують збереження коштів на віртуальних гаманцях. До таких сервісів відносяться наступні:

  • ByBit – унікальний торговий двигун, де реалізується механізм подвійної ціни, що забезпечує захист позицій від несправедливої ліквідації.
  • WhiteBIT – онлайн-платформа з низькими комісіями і швидкістю укладення угод з різними криптовалютами.
  • Huobi – сервіс, де є можливість продавати і купувати криптовалюту без підтвердження особи.
  • Crypto.com – платформа для досвідчених трейдерів і новачків. Зареєстрованим користувачам тут пропонуються безкоштовні картки з кешбеком.

Особливості регулювання ринку криптовалют

Необхідність у зміні законодавства, що регулює угоди з криптовалютами, дозріла давно. У документі, який був складений на основі результатів третього перегляду програми розширеного EFF, затверджені заходи, спрямовані не на регулювання криптовалютного ринку. Питання перегляду законодавчої бази для цифрових активів, зокрема криптовалют і токенів, почали обговорювати через те, що внаслідок роботи криптовалютних бірж почали збільшуватися ризики для цінової стабільності в країні.

Вдосконалена версія законодавства буде розроблена до кінця 2024 року. Вона дозволить організувати більш раціональне регулювання ринку криптовалют в Україні. При внесенні змін до відповідних статей будуть враховуватися кращі міжнародні практики в цій сфері.

Новий підхід до регулювання роботи онлайн-ресурсів підвищить рівень безпеки транзакцій. Це означає, що користувачі зможуть купувати і продавати віртуальні активи, а також обмінювати їх на фіатну валюту, не переживаючи за збереженість власних коштів. Діяльність ненадійних криптовалютних бірж буде поступово припинена.