Як вибрати двоповерхове ліжко для кімнати підлітків

Як вибрати двоповерхове ліжко для кімнати підлітків

Діти дуже швидко ростуть. Поступово розмірів ліжечка їм стає замало для комфортного відпочинку. Якщо раніше вони могли спати разом, то перетворюючись на підлітків, прагнуть мати власний простір для відпочинку. Тож батьки змушені задумуватися про зміну меблів у їхній кімнаті, аби розмістити кожного окремо.

Для невеликих приміщень це може стати справжньою проблемою. Виробники меблів передбачили таку трудність, тому розробили варіант, який підійде навіть для кімнати зі скромною площею — це двоярусні ліжка. Два спальні місця компактно розміщені одне над одним. Такі позиції підійдуть для дівчат, хлопців та різностатевих підлітків. 

Попіклуйтесь про безпечність конструкції

Двоярусні моделі розраховані на вік від 5–6 років. Турботливі батьки прагнуть придбати надійне двоповерхове ліжко з безпечних матеріалів. Адже важливо, щоб під час використання меблів діти не травмувалися. Перед покупкою варто звернути увагу на такі моменти:

  • висота бортиків;
  • фіксація кріплень;
  • зручність драбини, яка веде на другий поверх;
  • відстань між нижнім та верхнім ярусом;
  • висота моделі;
  • міцність конструкції.

Меблі доповнені узголів’ям для зручного розміщення подушки, а також бильцями, які встановлюються по периметру. Бортики на верхньому ярусі попереджають падіння дитини. Є моделі з бильцями й на нижньому ярусі. Оптимальна висота бортів досягає 30–35 см. Переконайтеся у надійності кріплень. Для безпеки підлітка важливо, щоб всі болти, гвинти та гайки були вкручені, а сама конструкція стояла міцно і не хиталася.

Драбинка дозволяє швидко залізти на другий поверх. Вона розміщується збоку або біля узголів’я. Перед покупкою переконайтеся у надійності драбини. Бажано, щоб вона теж мала зручні поручні. 

Відстані між ярусами повинно бути достатньо не лише для сидіння дитини, але й для дорослого. Не забувайте, що ваша малеча постійно росте. І недостатня відстань з часом почне приносити дискомфорт, що змусить знову витрачатися на нові меблі. 

Також зверніть увагу на висоту моделі. Зокрема, чи достатньо місця брату чи сестрі, які спатимуть зверху. Перед придбанням важливо зробити заміри кімнати. Це допоможе обрати позицію, яка ідеально впишеться в інтер’єр.

Зверніть увагу і на гладкість конструкції. Не варто брати ліжко з погано обробленою поверхнею, адже це може призвести до травмування. Бажано, щоб не було і гострих кутів. Під час відпочинку об них можна ненароком вдаритися й отримати пошкодження. 

Що стосується міцності, переконайтеся, що спальне місце розраховне не лише на дитину, але й дорослого середньої вагової категорії. Дізнатися характеристики допоможе опис товару в каталозі або консультант у магазині. Якісний товар доповнений відповідними сертифікатами, які підтверджують його безпечність у використанні для дітей.

Як вибрати двоповерхове ліжко для кімнати підлітків

Екологічна сторона питання

Наступний показник, який вимагає перевірки — це безпечність матеріалів для виготовлення та фарбування. Для створення конструкцій використовується дерево, метал та різноманітні плити. Важливо, щоб матеріали не викликали алергічної реакції та не були токсичними. Найбезпечнішими для юних користувачів будуть металеві та дерев’яні вироби.

Спробуйте дізнатися і про фарбники, які використовувалися для оформлення. Найкраще придбати ліжко, яке пофарбоване барвниками з вмістом натуральних та нетоксичних компонентів.

Переваги та різновиди дерев’яних ліжок

Одним з найпопулярніших матеріалів серед покупців є натуральна деревина. І не дарма, адже вона відрізняється:

  • міцністю;
  • гіпоалергенністю;
  • довговічністю.

Хоча такі вироби коштують дорожче, ніж подібні моделі з МДФ чи ДСП, проте вони відрізняються тривалішим терміном служби.

Для виготовлення двоповерхових ліжок використовують такі породи деревини: дуб, бук та сосна. Дерево відрізняється гарним природним візерунком. Його навіть не потрібно фарбувати — для блиску та гладкості достатньо покрити шаром лаку. Деревина дуба, завдяки вмісту дубильних речовин, сприяє очищенню повітря, а сосна — наповнює приміщення приємними ароматами. Бук стійкий до впливу вологи. Цей надзвичайно міцний матеріал здатний справлятися з великими навантаженнями, тому використовується у виробництві ліжок для людей з надмірною вагою.

Переваги двоповерхових ліжок з металу

Металеві конструкції — лідери по міцності. Вони чудово справляються з регулярними навантаженнями. Є також інші причини купити для кімнати підлітків виріб з металу:

  • стійкість до загоряння — на відміну від дерева металева конструкція зовсім не горить;]
  • вологостійкість — матеріал не насичується вологою та не починає гнити;
  • захист від бактерій — метал не сприяє розвитку шкідливих мікроорганізмів.

До того ж металеві ліжка дуже прості у догляді. Достатньо протирати поверхню меблів вологою серветкою. Аби запобігти появі корозії, варто оберігати захисний шар від гострих та абразивних предметів. 

Вибираємо розмір ліжка

Виробники пропонують різноманітні варіанти для дітей для дорослих. Вибираючи оптимальний розмір, враховуйте зріст підлітків, а також те, що вони все ще продовжують рости. При цьому варто орієнтуватися на вищого брата чи сестру. Оптимальною шириною для комфортного відпочинку буде 80–90 см. Довжина такого ліжка достягає 190–200 см. 

Різноманітність стильових рішень

Бренди меблів ретельно розробляють дизайни виробів — ви можете підібрати варіант під уподобання підлітків і оформлення їх кімнати. На вибір кольору впливає стать дітей. Також можна придбати нейтральні відтінки, які підходять для хлопців та дівчат. Серед них бежевий, білий, коричневий, чорний та інші. Привабливо виглядають і моделі, виконані в натуральних відтінках деревини: бука, вільхи, яблуні, горіха та інших порід. 

Дизайнери попрацювали й над втіленням різноманітних стильових рішень. Для кімнати підлітків можна придбати моделі, оформлені під мінімалізм, прованс, лофт, класику та інші напрямки.

Як вибрати двоповерхове ліжко для кімнати підлітків

Особливості для комфортно використання

Сучасні моделі ліжок — це більше, ніж спальне місце. Меблі допомагають в організації простору. Це знахідка для кімнат з невеликою площею. Зокрема, двоповерхові моделі доповнюються місткими ящиками для зберігання одягу, іграшок та інших речей. Зазвичай вони комплектуються парою таких сховищ. Отже, у кожного з підлітків буде своє місце для зберігання важливих речей. 

Виробники пропонують ще одну модифікацію — ліжка-горища. Вони розраховані на одну дитину. Верхня частина — це комфортне місце для сну. Нижня використовується по-різному — як місце для ігор або навчання. Тут достатньо простору для встановлення стола. Такий різновид меблів теж дозволяє заощаджувати простір у невеликих дитячих кімнатах. 

Бренди пропонують ще одну особливу модель — це розбірні двоярусні ліжка. Їх можна використовувати як у зібраному вигляді, так і в якості самостійних спальних місць, розміщених у різних частинах кімнати.

Як підвищити комфорт сну

Приємний відпочинок залежить не лише від вибору ліжка, але й якості матраца. Він дозволяє комфортно розміститися, а також допомагає запобігти розвитку різноманітних проблем, в тому числі викривлення хребта. Ви можете вибрати матрац враховуючи особливості кожного з підлітків. Це може бути, пружинний чи безпружинний варіант із середньою жорсткістю, чи інша позиція. Перед покупкою, варто переконатися, що вона підходить до ліжка за розміром. Найзручніше купувати обидві позиції в одному магазині. Матраци встановлюються на ламелі, які забезпечують надійну підтримку перині, а також сприяють ортопедичному ефекту. 

Правила використання

Аби ліжко на два яруси служило довго, недостатньо лише придбати якісну модель. Важливо познайомити дітей з правилами використання меблів. Правильне поводження значно продовжить термін користування моделлю. Зокрема, діти мають зрозуміти, що ліжко – не місце для активних ігор. Адже так вони можуть розгойдати навіть найміцніший каркас, що зрештою призведе до травмування. Також не варто використовувати його як батут. Заради безпеки підійматися на другий ярус краще встановленою драбинкою. 

Двоярусні ліжка для підлітків 

В інтернет-магазині «Світ Матраців» ви можете вибрати найкращу модель для сну. Тут представлені двоповерхові ліжка від різних виробників, а також дивани, шафи, матраци, аксесуари для спальні та багато іншого. Ознайомитися з повним асортиментом та оформити замовлення можна на сайті https://svit-matrasiv.com.ua/ua/. Професійна консультація спеціалістів мережі допоможе підібрати двоярусне ліжко для підлітків. Менеджери враховують всі ваші побажання. Товари магазину доповнені сертифікатами, які підтверджують їхню якість. Працівники сервісу післяпродажного обслуговування готові вислухати ваші зауваження та рекомендації щодо здійснених покупок. Власна служба доставки мережі привезе меблі, а кваліфіковані працівники допоможуть їх зібрати та встановити.

Читайте також:

Можливо зацікавить