Як врятуватися від спеки: прості поради фахівчині з Луцька, щоб зберегти сили та здоров'я

Як врятуватися від спеки: прості поради фахівчині з Луцька, щоб зберегти сили та здоров'я

В Україну, закрема на Волинь прийшла аномальна спека. Це складний період для всіх, у кого погіршується самопочуття за високої температури повітря.

Кількома порадами, які допоможуть вберегтися у спекотні дні, поділилися з виданням ВСН фахівчиня з організації охорони здоров’я Тетяна Петровська.

Перш за все потрібно зменшити час перебування у відкритому просторі під сонячними променями, тому що якщо перегрітися, ніякі інші методи вже не допоможуть. 

У спеку зростає ризик зневоднення організму. Тому важливо стежити за своїм питним режимом. Однозначної відповіді на питання, скільки рідини потрібно пити влітку, немає. Орієнтуйтеся на потреби свого організму.

Кращим напоєм для поповнення запасів рідини є чиста прохолодна вода. На відміну від інших, вона не містить зайвого цукру і барвників та добре втамовує спрагу. Ідеально, якщо вода з лимоном. 

Як врятуватися від спеки: прості поради фахівчині з Луцька, щоб зберегти сили та здоров'я

Відмовтеся від алкоголю у спеку – він створює додаткове навантаження на серцево-судинну систему. 

За можливості, частіше приймати душ, особливо важливо, щоб він був прохолодний. Якщо людина приходить додому на обід, бажано прийняти охолоджуючий душ.

Під час спеки важливо обмежити вживання гарячої рідини, супи та каші.

Одним з найголовніших аспектів є вибір одягу. У спекотну погоду на вас має бути якомога менше одягу. Варто надавати перевагу легким, натуральним тканинам.

Краще, щоб було закрите вбрання, але обов'язково з натуральних тканин: бавовна, льон, шовк, шифон, ситець, сатин – це будуть ідеальні тканини в спекотну погоду.  

Ні в якому разі не одягати синтетичного одягу, де тіло не буде «дихати». 

Бажано, щоб він був світлих тонів і мав вільний крій. Такий одяг вбирає вологу, не прилипає до тіла, якщо ви спітніли, пропускає повітря.

У спекотні дні спеціаліст радить раніше прокидатися, щоб встигнути зробити більше справ до того, як розпочнеться сильна спека.

Оскільки літом людина не потребує таку кількість сну, як у зимовий період і може значно легше прокидатися вранці.

Також варто зменшити кількість калорій та надавати перевагу фруктам та овочам, менше їсти жирної їжі: м'яса, сиру.

Прогулянки на свіжому повітрі варто планувати до 12:00 ранку або після 16:00 у Волинському регіоні. Це стосується і спорту.

Читайте також:

• Як уберегти домашніх тварин від літньої спеки: ветеринар з Луцька дав дієві поради

• У луцькому парку відома кав’ярня «IDEALIST COFFEE CO.» частуватиме екслюзивними смаколиками. Деталі

• Артисти з Волині стали номінантами престижної премії

Можливо зацікавить