Як зберегти часник до весни: прості способи, щоб не зів’яв і не проріс

Українці не уявляють кухню без ароматного часнику, тож після збору врожаю постає головне питання — як зберегти його свіжим і духмяним до самої весни. Є кілька перевірених способів, які допоможуть часнику не втратити ні смаку, ні користі.
Про те, як правильно зберігати часник після збирання врожаю, пише ТСН.
Варто пам’ятати, що важливими є не лише методи зберігання часнику, а й процеси перед цим. Так, його слід викопувати у суху погоду, а потім ще й сушити сім-десять днів. Коли часник гарно висохне, треба обрізати стебло, залишивши хвостик 3–5 см.
Важливо відсортувати часник: великі головки зберігаються довше, ніж менші. Пошкоджені або з тріщинами - краще використати першими.
Як правильно зберігати часник
Умови зберігання:
- температура: +2…+6 °C: льох, прохолодна комора чи холодильник;
- вологість: 60–70%, бо занадто вологе повітря сприяє гнилі, а сухе – навпаки пересушить часник;
- темрява: пряме світло провокує проростання.
Способи зберігання:
- у сіточках, мішечках з тканини чи капрону;
- у дерев’яних або картонних ящиках;
- у скляних банках (без кришки), пересипавши сіллю або борошном;
- очищені зубчики часнику можна залити олією зберігати в холодильнику.
Не можна зберігати часник у поліетиленових пакетів. Адже там немає вентиляції, а тому овоч може покритися пліснявою. Крім того, температура повітря не має бути дуже високою, бо тоді часник швидко проростає.
Читайте також:
- Чому не варто поспішати з прибиранням опалого листя восени
- Ароматні яблучні оладки: простий рецепт смачного десерту за кілька хвилин
- Як доглядати за орхідеями восени: головні помилки, через які вони не цвітуть