Ароматні яблучні оладки: простий рецепт смачного десерту за кілька хвилин

Яблуко — один із найулюбленіших фруктів, який чудово смакує і свіжим, і в десертах. Із нього печуть штруделі, готують запіканки, варять компоти, а найчастіше — ароматний домашній яблучний пиріг.
Його ніжна кислинка і соковитість роблять будь-яку страву особливою. Пропонуємо простий і водночас дуже смачний варіант – яблучні оладки, що підійдуть і на сніданок, і на десерт.
Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «sofi_rozhko», пише Телеграф.
Інгредієнти
- яблука – 5 шт.;
- борошно – 4–8 ст. л.;
- сік лимона – з половини плода;
- яйця – 2 шт.;
- олія або вершкове масло – для смаження;
Спосіб приготування:
Очистити яблука від шкірки та натерти на тертці. Відтиснути зайвий сік, додати лимонний сік. Додати яйця та поступово вмішати борошно до потрібної консистенції.
Перемішати тісто до однорідності. Змастити сковороду олією або маслом і викладати тісто ложкою. Смажити оладки на невеликому вогні по 3–4 хвилини з кожного боку під кришкою.
Читайте також:
- Осінній хіт: пончики-гарбузики, від яких неможливо відірватися
- Як доглядати за орхідеями восени: головні помилки, через які вони не цвітуть
- Жовтень — пік сезону раків: як правильно варити, щоб не було запаху твані