Що п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукру

Що п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукру

У Луцьку кава вже давно перестала бути просто напоєм — це частина міської культури, спосіб спілкування, ритуал буденності й відпочинку. Від ранкового еспресо на ходу до вишуканого латте з кокосовим молоком — вибір залишається за клієнтом, і з кожним роком стає дедалі ширшим.

Журналісти ВСН поспілкувались з баристами у луцьких кав’ярнях (Луцька Венеція, IDEALIST COFFEE & CO, Coffee And Gelato, goodmorning) і дізнались, які напої популярні серед лучан у спекотну погоду та яка кава найбільш полюбилась мешканцям і гостям нашого міста. 

У спекотну погоду лучани особливо полюбляють освіжаючі варіанти — фруктові лимонади, мохіто, мілкшейки, а також «оранж каву». Цей напій, за словами працівників кав’ярні Coffee And Gelato, найчастіше замовляють саме влітку. 

Однак класику також не оминути. Капучино, латте, американо з молоком — улюбленці багатьох гостей.

«Такі як капучино - дуже популярне, - американо з молоком. ттобто лучани п'ють те, що захочуть», — наголошують у «Луцькій Венеції». 

Що п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукру
На фоні зростання уваги до здорового харчування популярність альтернативного молока стрімко зросла. Мигдалеве, кокосове, безлактозне — усе у вільному доступі.

«Чесно кажучи, якщо так говорити на альтернативному молоці, то дуже беруть ті, які люблять щось цікаве, солодке», — пояснюють баристи кав'ярні «GoodMorning». 

«Альтернативне молоко дуже популярне. Роки два з половиною, так точно. Кокосове — це топ, мигдалеве, вівсяне, бананове — дуже популярне, багато людей полюбляють таке», —  розповіли журналістам ВСН у кав'ярні IDEALIST COFFEE & CO. 

Разом із молочними напоями зберігається попит і на чисту чорну каву — еспресо, фільтр, альтернативні способи заварювання.

«Зазвичай також беруть американо, звичайно, саме еспресо також. Мало є напоїв, яких оминають», — наголошує бариста «Луцької Венеції». 

Що п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукру

«Це переважно капучино, латте — тобто саме молочні напої. Чорна кава... У нас є постійні гості, які приходять чисто на чорну каву, на якусь альтернативу, на фільтр», — додає бариста IDEALIST COFFEE & CO. 

Окремі заклади роблять ставку на культуру пиття — акцент на натуральну каву без додатків, смак без підсолоджувачів.

«Ми більше спрямовуємось на культуру пиття, саме наш заклад. Тобто ми за те, щоб кава була без додатків, щоб вона була незалежною. Ми навіть цукор за столик людям не даємо. Якщо даємо цукор, то це вже спонукаємо, щоб його використовувати», — розповідають в IDEALIST COFFEE & CO. 

Що п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукруЩо п’ють лучани: від капучино до матча, від кокосового молока до культури без цукру
Хоч кавова карта Луцька сьогодні пропонує широкий спектр напоїв — від класичних еспресо та капучино до сезонних лимонадів і молочних коктейлів — все ж є окремі позиції, що не мають масового попиту, але зберігають стабільну прихильність вузького кола поціновувачів.

Одним із таких напоїв є матча — напій, який зазвичай замовляють лише ті, хто свідомо шукає саме цей характерний, насичено-зелений смак, вже давно вписаний у їхні щоденні ритуали. 

«Є напої, які дуже рідко беруть. Наприклад, матчу. Це беруть лише ті, хто її полюбляє», — розповідають у «Луцькій Венеції». 

Кава в Луцьку — як місто: строката, гнучка, готова до нових смачно-ароматних відкриттів. І кожен замовлений напій — не просто вибір, а відображення індивідуальності.

Читайте також:

Можливо зацікавить