Які рослини треба посадити у жовтні, щоб позбутися кротів

Як позбутися кротів на земельній ділянці?

Кроти — набридливі шкідники, які можуть завдати значної шкоди вашому саду або городу. Для боротьби з кротами у жовтні можна висаджувати певні рослини, які відлякують цих шкідників.

Існує кілька ефективних способів, як вивести кротів, - пише ТСН.

Як позбутися крота народними способами

Присутність кротів і землерийок у саду нерідко стає справжнім лихом. З одного боку, перебування цих тварин на ділянці може принести користь -- вони поїдають личинки комах, дощових хробаків та равликів. З іншого боку, кроти та землерийки завдають значної шкоди.

Боротися із цими тваринами хімічними засобами, забруднюючи ґрунт хімікатами не хочеться. На щастя, є більш безпечні та способи побороти, точніше, прогнати цих шкідників із ділянки. Потрібно лише посадити правильні рослини.

Розповідаємо, які рослини відлякають шкідників і що потрібно встигнути посадити у жовтні, щоб захистити садок від їхньої навали в наступному сезоні.

Що посадити на ділянці у жовтні, щоб прогнати кротів

Кроти — тварини з дуже чутливим нюхом, і знаючи про це, можна прогнати їх, посадивши спеціальні рослини, запах яких вони не переносять.

Рябчик імператорський — це цибулинна рослина, яка відлякує не лише кротів, а й капустянок. Садять його з кінця літа ідо кінця теплої осені. Після садіння рослину на зиму обов'язково вкрити ялиновим гіллям.

Алліум, декоративний часник, можна садити від кінця вересня до кінця листопада, поки земля ще не замерзла. Деякі сорти декоративної цибулі можна висадити і навесні.

Чорнобривці – це природні інсектициди, які позбавляють кротів їхньої їжі: личинок, комах та інших шкідників.

Нарциси досить токсичні для кротів.

До речі, кріп, селера, часник, цибуля, базилік теж мають інтенсивний специфічний аромат. Висадивши такі культури по периметру городу, ви отримаєте не лише захист від кротів, а й урожай.

Читайте також:

Можливо зацікавить