Який оцет підходить для консервації: прості поради, щоб заготовки не зіпсувалися

Серпень — пік сезону консервацій, коли господині масово готують овочі на зиму. Але важливо знати, який саме оцет варто використовувати, аби заготовки були смачними й добре зберігалися.
Про це пише ТСН.
Для консервації зазвичай використовується білий оцет 9%, але можна застосовувати продукт з кислотністю 5–6%. Можна додавати до заготівель винний, бальзамічний, яблучний і рисовий оцет відповідної кислотності.
Не можна використовувати для косервування білий оцет 4% — така консервація довго не зберігатиметься.
Продукти, законсервовані з використанням 4% оцту, потрібно спожити протягом кількох днів і зберігати в холодильнику. В іншому разі вони можуть швидко зіпсуватися.
Для надійної консервації краще використовувати оцет з кислотністю 5–6%, а краще — 9%.
Зазвичай інформацію про відсоток кислотності виробник вказує на етикетці, тому перед купівлею варто уважно її прочитати.
Чим замінити оцет для консервації
Якщо ви не любите додавати оцет до консервації, його треба замінити лимонною кислотою — однієї чайної ложки буде цілком достатньо на трилітрову банку. Також можна використовувати лимонний сік. На літрову банку консервації потрібно вичавити пів лимона.
Читайте також:
- Хрумкі мариновані огірки з кетчупом чилі без стерилізації — смак, який підкорить з першої банки
- Урожай буде втричі більшим: чим підживити перець у серпні
- Преображення Господнє: чи можна працювати на городі