Юні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобою

Юні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобою

Волинських спортсменів та їх тренерів нагородили обласними відзнаками за першість у Чемпіонаті Європи з козацького двобою серед дорослих, юніорів та юнаків. Змагання проходили з 5 по 8 травня в Сан-Марино. Двобій об'єднує в собі всі змішані єдиноборства і учасники б'ються в своєму виді.

Про це повідомили у Волинський ОВА. 

«Більше десяти країн та тисяча учасників взяли участь у Чемпіонаті в Сан-Марино, – зазначив президент Федерації козацького двобою на Волині Олександр Кулаков. – Хай там що, але у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україну, цей вид спорту набув великої популярності в Європі. Багато українських спортсменів виїхали за кордон і почали активно популяризувати там культуру наших національних бойових мистецтв. Відтак, уже відкриті федерації козацького двобою у Швейцарії та Австрії».

На змаганнях Волинь представляли спортсмени із клубів «Воїн», «PRIDE» та «Легіон».

Отож, нагороди від облдержадміністрації та обласної ради отримали борці: Владислав Чайка, Георгій Кучуков, Алла Гаврилюк, Артем Приймак, Владислав Кесарелі, Дарина Ковальчук, Василь Іваникович, Ярослав Урда, Артем Вівсяний, Владислав Іовенко, Дмитро Куць, Олексій Альберда, Дмитро Малярчук, Ірина Петрова та Олександр Слєпко. Також відзнаки одержали їх тренери: Андрій Протасюк, Олександр Панасюк, Андрій Заболотний і Роман Сьомін. 

Окрім того, Андрій Протасюк отримав звання Майстра спорту України з козацького двобою та змішаних єдиноборств ММА.

«Впевнений, коли піднімається синьо-жовтий прапор і звучить гімн України на міжнародних аренах – це наближає нас до головної перемоги. Ви вкотре доводите, що українці – сильна та незламна нація», – звернувся до боксерів заступник голови ОДА Юрій Гупало.

Юні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобоюЮні борці з Волині – серед перших у Чемпіонаті Європи з козацького двобою

Читайте також: 

Можливо зацікавить