Життя обірвала куля снайпера: молодий Герой з Волині загинув на Лиманському напрямку

Життя обірвала куля снайпера: молодий Герой з Волині загинув на Лиманському напрямку

29-річний Герой з Волині, молодший сержант Юрій Корецький, позивний Бульдог, загинув 28 липня 2023 року в бою в районі села Торське, що на Лиманському напрямку Донеччини. Життя воїна обірвала куля ворожого снайпера.

Спогадами про Героя поділилися у спільноті Книга пам'яті. Волинь.

Юрій Юрійович народився у Волинській області. З дитячих років займався карате, футболом, кікбоксингом. Був призером і переможцем спартакіади, чемпіонатів України, області, міста з кікбоксингу, здобув звання кандидата у майстри спорту.

Вищу освіту отримав у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, де навчався на факультеті фізичного виховання, спорту та здоровʼя. Потім займався підприємницькою діяльністю, працював тренером у фітнес-клубі «Brutal». Також захоплювався страйкболом: разом із друзями створили команду і брали участь у змаганнях.

7 травня 2022 року чоловік був прийнятий на військову службу в 100-ту окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ. Служив командиром відділення, навідником кулеметного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки. У червні 2023 року був нагороджений відзнакою Західного управління ТРО.

Посмертно захисника нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Юрія на Алеї Героїв Ковельського міського кладовища.

Читайте також: 

Можливо зацікавить