З яких сортів картоплі виходять найсмачніші деруни
Деруни — національна українська страва, яка підкорила серця багатьох ласунів. Цікаво, що смак дерунів в першу чергу залежить від вибору сорту картоплі. Щоб картопля не темніла, важливо використовувати правильні сорти картоплі - найбільш стійкими до потемніння є сорти з високим вмістом крохмалю.
Як обрати картоплю для дерунів - розповідає видання Сенсація.
Для того, щоб деруни вийшли хрусткими ззовні і ніжними всередині, структура бульб має бути щільною, м’якоть має бути жовтуватого кольору.
Для приготування дерунів ідеально підходить картопля сортів “Беллароса” і “Словянка”. Ці сорти картоплі мають досить високий вміст крохмалю і відмінні смакові властивості. Високий вміст крохмалю дозволяє отримати деруни з пухкою і ніжною серцевинкою і хрумкою скоринкою.
Варто пам’ятати, що деруни не можна робити з молодої картоплі. В молодій картоплі багато зайвої води і мало крохмалю, тому деруни будуть погано тримати форму, вийдуть дещо водянистими і смак буде не той.
Як приготувати ідеальні деруни
Картоплю потрібно натерти на найдрібнішу тертку. На 1 кг картоплі додайте 1 велику цибулину. З натертої картоплі потрібно віджати зайву рідину, додати яйце та ложку борошна, а також сіль та перець.
Смажити деруни потрібно на добре розігрітій олії, щоб вони швидко зарум’янились і залишилися ніжними всередині.
Готові деруни потрібно відразу подавати до столу, адже вони смакують найкраще саме свіжоприготовленими. Найкраще деруни смакують зі сметаною. Також можна приготувати смачний вершково-грибний соус, а хтось надає перевагу дерунам із крем-сиром та шматочками слабосоленого лосося.
Читайте також:
- Сирники, які ніколи не розповзаються: простий інгредієнт, що гарантує ідеальну форму
- Рецепти найсмачніших пляцків без складнощів: будете пекти на кожне свято
- Скільки солі додати в квашену капусту, щоб хрумтіла і не скисла: порада від бабусі