За місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом Гороцюком

поховання військового

У четвер, 28 березня, на Волині попрощалися із Героєм Богданом Гороцюком.

Про це повідомляє Турійська громада.

Він народився і виріс в мальовничому селі Туричани. На жаль, саме в це село десять років тому надійшла перша звістка про непоправну втрату на війні – загибель від рук російських агресорів Героя Івана Ващені. І знову вулиці Туричан були встелені квітами та першою весняною зеленнню, а звичну сільську тишину пронизали сумні прощальні мелодії духового оркестру і духовні піснеспіви.

Багато теплих слів-спогадів сказали про Богдана земляки, духовенство, побратими та місцева влада. Адже він був світлою людиною, добрим, роботящим, справжнім, правильним.

Рідну землю Богдан пішов захищати за вільним покликом сумління ще в листопаді 2016 року. Він підписав контракт, проходив непросту службу у формуваннях військ протиповітряної оборони. Про те, що довелось пережити за ці роки, про випробування й труднощі, своїм рідним Богдан розповідав мало. Його метою була Перемога над підступним ворогом й мирне життя зі своєю родиною, яку дуже любив, якою дорожив.

На жаль, 23 березня у бою з окупантами на Запорізькому напрямку старший солдат Богдан Гороцюк отримав тяжке поранення, внаслідок якого помер у лікарні. За місяць – 23 квітня, йому мало виповнитися 33 роки...

У Богдана залишилися батьки, дружина, двоє синочків, сестра.

За місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом ГороцюкомЗа місяць йому би виповнилось 33 роки: на Волині прощалися з Героєм Богданом Гороцюком

Прощання з Богданом Гороцюком відбулося біля рідного дому. Заупокійний молебень відслужили священники Православної Церкви України Турійського деканату.

В останню печальну дорогу, до місця вічного спочинку на сільському кладовищі, Богдана проводжали односельчани й мешканці сусідніх сіл, бойові побратими й друзі. На його честь прозвучав Державний Гімн, тричі «Слава!» і військовий салют.

Звучали також слова вдячності батькам Богдана Миколі Івановичу та Валентині Олександрівні за те, що виховали справжнього патріота, сильного духом воїна. 

Редакція ВСН висловлює співчуття родині воїна. Вічна шана і слава Герою! 

Можливо зацікавить

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

Василь Максимюк, день народження, Волинь

27 квітня: хто з волинян святкує День народження

Востаннє додому повертається Герой з Волині Денис Скубій

Востаннє додому повертається Герой з Волині Денис Скубій

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді