Заблоковані на кордоні із Польщею вантажівки перевозитимуть в Україну залізницею

Заблоковані на кордоні із Польщею вантажівки перевозитимуть в Україну залізницею

Вантажівки, які застрягли на кордоні через страйк польських перевізників, доправлятимуть в Україну контейнерними поїздами.

Зі слів заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерія Ткачова, наразі польські митники проводять огляд тестового контейнерного поїзда, який навантажений 23 фурами, – повідомляє Суспільне.

Триває процес узгодження габаритів вантажів і наявності у вантажівках пального.

Також Ткачов підтвердив правдивість відео, яке нині поширюють у соцмережах. На ньому залізницею перевозять українські вантажівки.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Хрубешувом (пункт пропуску на українсько-польському кордоні). У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», — сказав Валерій Ткачов.

Наразі Укрзалізниця чекає на результати роботи тестового контейнерного поїзда. Якщо ця ідея спрацює — фури почнуть масово переправляти поїздом.

Зі слів заступника директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці», оператором таких вантажоперевезень залізницею буде Український державний центр транспортного сервісу «Ліски».

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Й українські, і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту. Зокрема, волинські перевізники втрачають понад 2 тисячі євро у тиждень внаслідок простою вантажних авто.

Читайте також:

Можливо зацікавить