Загинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним Героїв вручили посмертні нагороди

Загинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагороди

У вівторок, 20 лютого, у Луцьку вручили посмертні нагороди трьох прикордонників з Волині, які загинули виконуючи бойові завдання на Донеччині. Державні нагороди отримали рідні військовослужбовців.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Іван Хомічук відправився захищати східні рубежі України у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону. Торік, 26 червня, під час мінометного обстрілу противником позицій в районі населеного пункту Побєда отримав поранення. Лікарі боролися за життя Івана та, на жаль, врятувати його не вдалося. На початку липня від отриманих поранень прикордонник помер.

Волинянин Юрій Стасюк виконував бойові завдання та разом з побратимами ПКШР Львівського прикордонного загону протистояв ворогу на Донецькому напрямку. Земний шлях прикордонника обірвався 2 липня минулого року. Під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Григорівка Юрій отримав поранення не сумісні з життям.

За таких обставин не стало й Олександра Ризванюка. Його прикордонний підрозділ запекло давав відсіч російським окупантам і стримував їхню навалу. 18 липня 2023 року внаслідок ворожого артобстрілу прикордонник загинув.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, прикордонників нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Крім того, наказом Голови Держприкордонслужби України Хомічуку Івану присвоєно чергове військове звання «старший майстер-сержант» (посмертно) та нагороджено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

Загинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагородиЗагинули виконуючи бойові завдання на Донеччині: у Луцьку рідним  Героїв вручили посмертні нагороди

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

мобілізація хвороба

Ожиріння, діабет та недостатня вага: з якими хворобами ендокринної системи не можуть мобілізувати

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком