Загинув за кілька днів до 31-річчя: спогади про молодого Героя з Волині

Загинув за кілька днів до 31-річчя: спогади про молодого Героя з Волині

Бойовий медик Георгій Семенюк, позивний Журавель, загинув 25 вересня 2023 року поблизу селища Діброва на Луганщині. Виконуючи службові обов’язки, отримав смертельні поранення внаслідок артилерійського обстрілу окупантів. 5 жовтня захиснику виповнився б 31 рік.

Георгій народився в селі Старий Порицьк Волинської області. Після школи здобув професію кухаря-кондитера в Оваднівському професійному ліцеї. У 2015-2017 роках служив у ЗСУ за контрактом та брав участь в АТО. Потім повернувся до мирного життя. Працював, забезпечував родину, яку любив понад усе. Спогади про Героя опублікували на Платформі пам'яті Меморіал.

З початком повномасштабної війни чоловік повернувся до війська та вирушив на фронт. Георгій воював у складі 100-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Спочатку боронив північні кордони України на рубежі з Білоруссю. З березня 2023 року разом із побратимами успішно виконував бойові завдання на Східному напрямку. Отримав декілька контузій, але й надалі мужньо виконував свій обов'язок.

«Навіки кохаю, навіки в моєму серці…» – написала дружина загиблого Тетяна.

Посмертно молодший сержант Семенюк Георгій Павлович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали воїна в рідному селі. Вдома на нього чекали мама, дружина, син і донька.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить