Загинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному Герою

Загинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному Герою

У селі Ласків Володимирської громади відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки, присвяченої загиблому на російсько-українській війні односельцю, учню місцевої гімназії Валерію Мартинюку.

Меморіальну дошку відкрили 7 лютого. Про це повідомили у Володимирській міській раді. 

Поруч з гімназією зібрались рідні, друзі, однокласники, односельці захисника, діти, які нині навчаються у цьому навчальному закладі. Розпочали з хвилини мовчання та державного гімну. Згадали Героя добрим словом, однокласники поділились спогадами про нього: хлопець запам’ятався веселим, позитивним, умів завжди підбадьорити і підтримати. Про його мрію стати пожежником-рятувальником нагадав присутній на церемонії секретар міської ради Іван Юхимюк. Він підкреслив, що відкрита сьогодні дошка стане справжнім символом пам’яті про полеглого воїна, не дасть нам забути, якою ціною виборюється перемога у цій війні.

Почесну місію відкриття пам’ятної дошки виконав тато Валерія, батько трьох синів Валерій Мартинюк. Ще один син цього чоловіка продовжує і нині захищати нас у лавах Збройних Сил України.

Опісля відвідали могилу Героя, принесли туди квіти.

Довідково. Валерій Мартинюк народився 7 лютого 1999 року у селі Ласків. Закінчив у Будятичах училище за гірничою спеціальністю, працював на одній із нововолинських шахт. У червні 2019 року підписав контракт зі Збройними Силами України, обіймав посаду механіка-водія механізованого відділення.

Загинув Герой 17 травня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу у Запорізькій області. Його батько розповідав, що Валерій з нетерпінням чекав на закінчення контракту, оскільки дуже хотів стати рятувальником. Він у нього закінчувався 11 червня, а загинув менш ніж за місяць до цього... Посмертно Валерія Мартинюка нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Нагрудний знак та посвідчення, підписане Президентом України, вручили батькам загиблого військовослужбовця.

Загинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному ГероюЗагинув за місяць до закінчення контракту: на Волині відкрили меморіальну дошку 23-річному Герою

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком

На війні загинув 54-річний Герой з Волині Сергій Омельчук

На війні загинув 54-річний Герой з Волині Сергій Омельчук