«Зараз багато симуляцій»: відомий екстренер «Волині» відреагував на можливе впровадження синіх карток

«Зараз багато симуляцій»: відомий екстренер «Волині» відреагував на можливе впровадження синіх карток

Нещодавно Міжнародна рада футбольних асоціацій ухвалила рішення про введення синіх карток. Гравець, який отримає таку картку, буде змушений залишити поле на десять хвилин. Відомий колишній наставник луцької «Волині» Мирон Маркевич пояснив, чому вважає дану ідею цікавою та не проти таких змін.

Про це пише НВ.

- У ЗМІ активно обговорюється нововведення у футболі. Хочуть додати синю картку. Як вам такі новини?

- Попробувати можна і почати з нижчих рівнів. А там подивимося, що воно дає і чи доцільне нововведення для великих турнірів.

-  Є певні правила, за що буде показана дана картка. Це і надмірні емоції до суддів чи систематичні фоли. Це може впливати на результати поєдинків?

- Ну так і потрібно. Мають бути правила, щоби впливати на подібні речі. Так не можна. Багато симуляцій зараз від футболістів, до суддів кидаються і це не прикрашає футбол. Щось треба з цим робити. Я думаю, що зміни такі потрібні.

- Так само для всіх система VAR була чимось незрозумілим і новим, так і може бути тепер.

- Та зараз без VAR скільки помиляються судді. І не тому, що вони спеціально це роблять, а просто арбітри не встигають за темпом футболу, все швидко відбувається.

- Що сині картки дадуть?

- Ну я не знаю. Треба випробувати, подивитися на ефект, який буде від цього. В принципі, я підтримую таку ідею.

Якщо таки буде рішення ввести синю картку в усьому футболі, то це буде перша нова картка з 1970-го року після появи жовтих і червоних.

Довідково:

Мирон Маркевич розпочав тренерську кар'єру у луцькому «Торпедо». А у сезоні 1991-1992 він був головним тренером ФК «Волинь».

Читайте також:

 

Можливо зацікавить