Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

На Волині у розпалі сезон зелениць — ароматних лісових грибів, які господині традиційно маринують або готують на зиму. Проте ці гриби можуть стати основою для справжніх кулінарних експериментів. 

Журналісти ВСН зібрали три перевірені рецепти, які збережуть смак осені у банці.

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

1. Зелениці з медом і перцем — ніжні, з легкою солодкою ноткою

Потрібно: 2 кг відварених зелениць; 1 кг цибулі (півкільцями); 2 кг солодкого перцю (соломкою).

Як приготувати: овочі тушкувати 20 хвилин (перець можна 10). Додати 0,5 л томатного соусу, 0,5 л олії, 0,5 склянки оцту, 2 ст. ложки солі, 4 ложки цукру і 3 ложки меду. Протушкувати ще годину, розкласти у стерилізовані банки (виходить близько 10 банок по 0,5 л) і закатати.

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

2. Зелениці у соусі «Сацабелі» — пікантна закуска з грузинським акцентом

Потрібно: 2 л відварених зелениць, 1 кг цибулі, 500 г соусу «Сацабелі».

Як приготувати: додати 300 г олії, 200 г цукру, 1,5 ст. ложки солі, 50 г оцту, за бажанням — натерту моркву. Тушкувати 1 годину, постійно помішуючи. Розкласти у банки (виходить 8–9 банок по 0,5 л) і закрутити.

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

3. Солянка із зелениць — ситна страва для зими

Потрібно: 2 кг відварених зелениць, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 4 кг капусти, 500 г олії, 200 г томатної пасти.

Як приготувати: на 200 г олії обсмажити цибулю, потім моркву (на решті олії). Додати гриби й нашатковану капусту, томатну пасту, 1 ст. ложку цукру, 3–4 ложки солі (на смак). Тушкувати 1,5 год., потім розкласти у банки (15–16 банок по 0,5 л) і стерилізувати ще 1 годину у духовці при 100–110°C.

Топ-рецептів із зелениць, смак яких приємно здивує: найкращі рецепти від волинян

Усі три рецепти ідеально підходять для зберігання на зиму, а ще — це чудовий спосіб приготувати зібрані у лісі зелениці.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухкої смакоти до ранкової кави

Осінні яблучні оладки: простий рецепт пухкої смакоти до ранкової кави

Як врятувати пересолений суп: п’ять простих способів, які реально працюють

Як врятувати пересолений суп: п’ять простих способів, які реально працюють

Ванна сяятиме, а бруд і наліт зникнуть за лічені хвилини: прості засоби, які замінять дорогу хімію з магазину

Ванна сяятиме, а бруд і наліт зникнуть за лічені хвилини: прості засоби, які замінять дорогу хімію з магазину

Яблучний «Наполеон» — класика, яка зазвучала по-новому

Яблучний «Наполеон» — класика, яка зазвучала по-новому

Як змусити різдвяник цвісти: поклала один фрукт – і він «викинув» бутони

Як змусити різдвяник цвісти: поклала один фрукт – і він «викинув» бутони

Миші і щурі підуть назавжди: як назавжди позбутися гризунів у будинку взимку

Миші і щурі підуть назавжди: як назавжди позбутися гризунів у будинку взимку

Як виглядає ліс на Волині восени. Фоторепортаж
фото

Як виглядає ліс на Волині восени. Фоторепортаж

«Не нашкодь»: які дні листопада не можна працювати на землі, щоб не залишитися без урожаю

«Не нашкодь»: у які дні листопада не можна працювати на землі, щоб не залишитися без урожаю

Мило та цей копійчаний аптечний засіб вичистить усе до блиску - як легко позбутися вапняного нальоту та бруду

Мило та цей копійчаний аптечний засіб вичистить усе до блиску - як легко позбутися вапняного нальоту та бруду