21-річний кіберспортсмен з Луцька у складі російської команди виграв головний міжнародний турнір з Dota 2

21-річний кіберспортсмен з Луцька у складі російської команди виграв головний міжнародний турнір з Dota 2

21-річний кіберспортсмен з Луцька Мирослав Колпаков в одній команді з росіянами виграв головний міжнародний турнір з Dota 2. Їх вже привітав колаборант Володимир Сальдо.

У складі команди - Ілля Мулярчук родом із Бучі, 23-річний Мирослав Колпаков, який народився в Луцьку. Також у команді є троє росіян, тренер - теж російський. Про це пише Бабель.

За перемогу Team Spirit отримали 1,4 мільйона доларів.

У соцмережах користувачі критикують Іллю та Мирослава за те, що вони навіть після повномасштабного вторгнення не покинули команду. Під час святкування перемоги хлопці обіймалися з росіянами.

Колпаков наприкінці 2022-го розповів, що не бачить сенсу публічно говорити про будь-яку допомогу українцям і що він допомагає, коли до нього звертаються в інстаграмі і після перевірки інформації. «Team Spirit мене ніяк не обмежує в публічних проявах», - казав лучанин.

«Я не бачу сенсу для себе відсіювати людей за національною ознакою. Для мене це дуже дивно, ніби падіння у культурі та світогляді. Це надто жорстко і несправедливо – стригти всіх людей під один гребінку просто за те, що вони родом звідти. Як на мене, це абсолютно не доречно і не стикається з моїм світоглядом. Якщо буде якийсь українець, який мені не близький за своїм світоглядом, який, не знаю, має якісь живодерські нахили, і цілком собі адекватний росіянин – я гратиму з росіянином, а не з українцем», - казав Мирослав Колпаков.

Читайте також:

Можливо зацікавить