Ароматне домашнє вівсяне печиво: рецепт від луцької фудблогерки

Смачне та ароматне – саме так можна описати вівсяне печиво, рецептом якого поділилася фудблогерка з Луцька Юлія Симончук. Головна особливість цієї випічки – м’яка текстура всередині та приємна хрумкість на наступний день.
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Складники:
- 150 г пшеничного борошна
- 70 г вівсяного борошна
- 70 г вівсяних пластівців швидкого приготування
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. соди
- 70 г цукру
- 80 г масла
- 30 г родзинок
- жовток одного яйця
- ванільний цукор
Спосіб приготування:
Ізюм залити 2 ст. л. води й залишити на 5–7 хвилин, після чого перебити в блендері разом із рідиною. Вівсянку зварити протягом 5 хвилин до густої консистенції. Масло збити з цукром, додати ванільний цукор, перемелені родзинки, соду, жовток і варену вівсянку. Перемішати.
До борошна додати сіль і поступово ввести в загальну масу. Замісити тісто. Сформувати невеликі кульки. Оскільки тісто липке, можна змочувати руки водою. Викласти на деко, застелене пергаментом.
Випікати при температурі 220°C протягом 20 хвилин. Після випікання печиво буде м’яким, але наступного дня стане твердішим. Якщо ж хочете одразу отримати хрустку текстуру, залиште його у вимкненій духовці до повного вистигання.
Читайте також:
- Як позбутися кротів на початку весни: перевірені способи захисту городу
- Найсмачніші млинці з сиром, маком і вишнями: рецепт від луцької фудблогерки
- Які рослини покращать врожай полуниці: секрети правильного сусідства