Ароматне домашнє вівсяне печиво: рецепт від луцької фудблогерки

Домашнє вівсяне печиво: ідеальний баланс ніжності та хрусткості

Смачне та ароматне – саме так можна описати вівсяне печиво, рецептом якого поділилася фудблогерка з Луцька Юлія Симончук. Головна особливість цієї випічки – м’яка текстура всередині та приємна хрумкість на наступний день.

Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Складники:

  • 150 г пшеничного борошна
  • 70 г вівсяного борошна
  • 70 г вівсяних пластівців швидкого приготування
  • ½ ч. л. солі
  • ½ ч. л. соди
  • 70 г цукру
  • 80 г масла
  • 30 г родзинок
  • жовток одного яйця
  • ванільний цукор

Спосіб приготування:

 Ізюм залити 2 ст. л. води й залишити на 5–7 хвилин, після чого перебити в блендері разом із рідиною. Вівсянку зварити протягом 5 хвилин до густої консистенції. Масло збити з цукром, додати ванільний цукор, перемелені родзинки, соду, жовток і варену вівсянку. Перемішати.

До борошна додати сіль і поступово ввести в загальну масу. Замісити тісто. Сформувати невеликі кульки. Оскільки тісто липке, можна змочувати руки водою. Викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати при температурі 220°C протягом 20 хвилин. Після випікання печиво буде м’яким, але наступного дня стане твердішим. Якщо ж хочете одразу отримати хрустку текстуру, залиште його у вимкненій духовці до повного вистигання.

Читайте також:

Можливо зацікавить