Безперечні фаворити цієї осені: рецепт морквяних капкейків від луцької кондитерки
Учасниця «Мастершефа» з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати морквяні капкейки з журавлиною.
Рецептом десерту фудблогерка поділилась в соціальній мережі «Instagram»
За словами дівчини, це безперечні фаворити цієї осені.
Тісто:
- 3 яйця (категорія С0);
- 170г цукру;
- 70мл рослинної олії без запаху;
- 60г розтопленого вершкового масла;
- 150г натертої на дрібну тертку моркви;
- 200г просіяного борошна;
- 8г розпушувача;
- 1/2ч.л кориці;
- 1/2ст. л цедри апельсина (за бажанням).
Яйця збиваємо з цукром впродовж 5-7 хвилин до пишної світлої маси. Додаємо олію та масло. Перемішуємо і додаємо моркву, знову перемішуємо. В самому кінці засипаємо борошно, корицю та розпушувач. Вимішуємо тісто до однорідності і заповнюємо капсульні паперові форми до половини. Якщо у вас форми не мають міцних бортиків (як у мене), то краще виставити них у форми для кексів. Випікаємо при 180 градусах 20-23хв. Даємо охолонути 10хв і виймаємо серединку (див. відео).
Конфітюр з журавлини:
- 150г пюре журавлини;
- 100г цукру;
- 4г пектину.
Пектин перемішуємо з цукром і додаємо до пюре. Проварюємо масу 3 хвилини після закипання на невеликому підігріві. Знімаємо, закриваємо харчовою плівкою, даємо охолонути і відправляємо на дві години в холодильник.
Крем:
- 500г вершкового сиру;
- 70мл жирних вершків від 33%;
- 90г пудри;
- 60г конфітюру з журавлини.
Охолодженні інгредієнти обʼєднуємо і збиваємо до кремової консистенції.
Як збирати капкейки, лучанка показала на відео.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- «Неповторний смак»: як на Волині готують хліб за давнім рецептом
- Поради для волинських господинь: як швидко стерилізувати банки з консервацією
- Готується дуже швидко: рецепт фруктового пташиного молока від луцької фудблогерки