Безперечні фаворити цієї осені: рецепт морквяних капкейків від луцької кондитерки

Морквяні капкейки

Учасниця «Мастершефа» з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати морквяні капкейки з журавлиною.

Рецептом десерту фудблогерка поділилась в соціальній мережі «Instagram»

За словами дівчини, це безперечні фаворити цієї осені.

Тісто:

  • 3 яйця (категорія С0);
  • 170г цукру;
  • 70мл рослинної олії без запаху;
  • 60г розтопленого вершкового масла;
  • 150г натертої на дрібну тертку моркви;
  • 200г просіяного борошна;
  • 8г розпушувача;
  • 1/2ч.л кориці;
  • 1/2ст. л цедри апельсина (за бажанням).

Яйця збиваємо з цукром впродовж 5-7 хвилин до пишної світлої маси. Додаємо олію та масло. Перемішуємо і додаємо моркву, знову перемішуємо. В самому кінці засипаємо борошно, корицю та розпушувач. Вимішуємо тісто до однорідності і заповнюємо капсульні паперові форми до половини. Якщо у вас форми не мають міцних бортиків (як у мене), то краще виставити них у форми для кексів. Випікаємо при 180 градусах 20-23хв. Даємо охолонути 10хв і виймаємо серединку (див. відео).

Конфітюр з журавлини:

  • 150г пюре журавлини;
  • 100г цукру;
  • 4г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром і додаємо до пюре. Проварюємо масу 3 хвилини після закипання на невеликому підігріві. Знімаємо, закриваємо харчовою плівкою, даємо охолонути і відправляємо на дві години в холодильник.

Крем:

  • 500г вершкового сиру;
  • 70мл жирних вершків від 33%;
  • 90г пудри;
  • 60г конфітюру з журавлини.

Охолодженні інгредієнти обʼєднуємо і збиваємо до кремової консистенції.

Як збирати капкейки, лучанка показала на відео.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить