Готується дуже швидко: рецепт фруктового пташиного молока від луцької фудблогерки

Пташине молоко - простий рецепт

Футблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом фруктового пташиного молока.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram»

Юлія зазначила, що страва готується максимально швидко.

Інгредієнти:

  • 150г ягідного пюре;
  • 330г цукру;
  • 10г агару силою 1200 або 900;
  • 125г вершкового масла кімнатної температури;
  • 60г згущеного молока кімнатної температури (сирого);
  • 160г білків;
  • дрібка солі.

Приготування:

Масло збиваємо 2-3хв. до світлої пишної маси. Додаємо згущонку і перемішуємо до однорідності. Ягідне пюре поміщаємо до каструлі з товстим дном, засипаємо агар та цукор. Починаємо варити сироп на середньому підігріві. Як тільки на поверхні почнуть появлятись перші бульбашки, підігрів трішки зменшуємо, і починаємо збивати білки з дрібкою солі до піннистої консистенції. Доводимо сироп до температури 105 градусів (варити 6хв).

Примітка: сироп потрібно постійно помішувати лопаткою, щоб агар не залишився на дні каструлі. Далі гарячий сироп додаємо до збитих білків тоненькою цівкою. Масу збиваємо паралельно на високих обертах міксера.

Після введення сиропу, збиваємо ще біля хвилини часу. Далі додаємо барвник за бажанням і починаємо вводити масляний крем по одній столовій ложці. Оберти міксера скидаємо до мінімальних. Після введення масляної основи, швидко перекладаємо масу до силіконової форми або кондитерського кільця, низ якого потрібно попередньо затягнути харчовою плівкою. Ставимо форму у холодильник на 2год. Нарізаємо суфле на шматочки. Обтрушуємо какао, ягідною пудрою або фісташковим борошном.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить