Смачний сирник із вишневою начинкою: рецепт від луцької футблогерки

Смачний сирник - рецепт

Футблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати смачний сирник із вишневою начинкою.

Рецептом десерту дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти для сирника:

  • 800г жирного сиру від 9%;
  • 170г цукру;
  • 1ст.л ванільної пасти або пакетик ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • 40г манної крупи;
  • 100г топленого масла.

Вишнева начинка:

  • 140г вишневого пюре;
  • 35г цукру;
  • 12г кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

Крохмаль пересипаємо з цукром і додаємо до пюре. Проварюємо 30 секунд після закипання на мінімальному підігріві. Начинку постійно помішуємо в процесі варіння. Знімаємо з підігріву і даємо охолонути. До сиру додаємо цукор, манну крупу, ванільну пасту, яйця, масло і блендеруємо все до однорідності. До форми, яка застелена пергаментом, викладаємо половину сирної маси, вирівнюємо. По центрі викладаємо вздовж вишневу начинку. Зверху викладаємо другу половину сирної маси, яка залишилась. Сирник випікаємо при 180 градусах 45-50хв. Даємо повністю охолонути у формі в холодильнику, мінімум 5 годин. Далі виймаємо, перевертаємо, і відправляємо в морозильну камеру на 20 хвилин. Наступним кроком сирник потрібно заглазурувати.

Глазур гурме:

  • 200г шоколаду (мікс чорного та молочного);
  • 25г рослинної олії без запаху;
  • 40г подрібнених горіхів (у мене фундук).

Шоколад розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовій імпульсами. Додаємо олію та горіхи. Покриваємо сирник. Відправляємо в холодильник ще на годину. 

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить