«Смак дитинства»: рецепт домашніх ірисок від учасниці «Мастершефа» з Луцька

Іриски

Лучанка Юрія Віліч поділилася рецептом ірисок.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram»

За словами Юлії, ці іриски не танутимуть в руках і не відриватимуть пломби.

Рецепт ірисок:

  • 150г цукру;
  • 150г глюкозного сиропу;
  • 70г вершкового масла 82%;
  • 240г жирних вершків від 33%.

Приготування:

До сковороди або каструльки засипаємо цукор та додаємо глюкозний сироп. Перемішуємо до однорідності. Варимо карамель на підігріві вище середнього до температури 180 градусів. Додаємо охолоджене вершкове масло, перемішуємо до однорідності. Паралельно нагріваємо вершки, але не кипʼятимо. Додаємо порціями вершки до карамелі. Постійно помішуючи уварюємо карамель до температури 116-120 градусів.

В самому кінці, за бажанням, додаємо подрібнені горішки. Масу викладаємо до будь-якої форми, яка застелена силіконізованим пергаментом. Даємо охолонути при кімнатній температурі. Далі ставимо форму в холодильник на три години. Дістаємо і нарізаємо іриски.

«Класно! Дуже смачно! Смак дитинства», - пишуть у коментарях.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить