Поради для волинських господинь: чому з'являється цвіль в банках з варенням

Часом деякі волинські господині стикаються з такою проблемою, як цвіль у варенні.
Не всі одразу наважуються викинути баночку смачних ласощів і при цьому не знають, що робити, чи можна їсти таке варення, пише Daily news.
Цвіль здатна викликати безліч серйозних захворювань травної системи, дихальних шляхів.
Важливо пам’ятати, що пліснява, яка з’явилася в банці з консервацією, може прожити там не один рік.
При цьому варення з грибковим утворенням вживати небажано, інакше можна отруїтися, отримати алергію.
Про що потрібно знати, якщо у банці з варенням ви виявили плісняву:
- при приготуванні варення на зиму його недостатньо довго варили, тим самим було створено умови для появи цвілі;
- були неправильно дотримані пропорції та співвідношення ягід та цукру;
- погана обробка банки чи пакувальних матеріалів.
Читайте також:
- Червоний оксамит: рецепт смачного торта від учасниці «Мастершефа» з Луцька
- «Тихе полювання» на Волині: 9 правил, які повинен знати кожен грибник
- Має знати кожен волинянин: якими консервами запастися на зиму