Поради для волинських господинь: чому з'являється цвіль в банках з варенням

Поради для волинських господинь: чому з'являється цвіль в банках з варенням

Часом деякі волинські господині стикаються з такою проблемою, як цвіль у варенні.

Не всі одразу наважуються викинути баночку смачних ласощів і при цьому не знають, що робити, чи можна їсти таке варення, пише Daily news.

Цвіль здатна викликати безліч серйозних захворювань травної системи, дихальних шляхів. 

Важливо пам’ятати, що пліснява, яка з’явилася в банці з консервацією, може прожити там не один рік.

При цьому варення з грибковим утворенням вживати небажано, інакше можна отруїтися, отримати алергію.

Про що потрібно знати, якщо у банці з варенням ви виявили плісняву:

  • при приготуванні варення на зиму його недостатньо довго варили, тим самим було створено умови для появи цвілі;
  • були неправильно дотримані пропорції та співвідношення ягід та цукру;
  • погана обробка банки чи пакувальних матеріалів.

Читайте також:

Можливо зацікавить