Червоний оксамит: рецепт смачного торта від учасниці «Мастершефа» з Луцька

Червоний оксамит - рецепт торта

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати червоний оксамит з журавлиною. 

Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

Рецепт коржів:

  • 150г вершкового масла;
  • 280г цукрової пудри;
  • 3 яйця;
  • 140г рослинної олії;
  • 280мл кефіру;
  • 340г борошна;
  • 7г какао;
  • 1ч.л розпушувача + 1ч.л соди;
  • червоний барвник.

Усі інгредієнти кімнатної температури. Масло збиваємо з пудрою впродовж 5 хвилин. По одному додаємо яйця продовжуючи збивати. Далі додаємо рослинну олію, вимішуємо до однорідності. Борошно, какао, розпушувач та соду просіюємо. До кефіру додаємо барвник. До масляно-яєчної маси додаємо порціями сухі інгредієнти та пофарбований кефір чергуючи між собою. Вимішуємо тісто до однорідності. Тісто розливаємо по трьох формах діаметром 18см. Випікаємо при 180 градусах 27-30хв (коржі можна випікати по черзі). Даємо коржам охолонути в формах. Далі викладаємо на решітку і чекаємо повного охолодження.

Крем

  • 650г вершкового сиру;
  • 100г цукрової пудри;
  • 200мл жирних вершків від 33%.

Охолоджений сир, вершки та пудру збиваємо до однорідної кремової консистенції.

Начинка:

  • 150г пюре журавлини;
  • 50г цукру;
  • 6г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром і додаємо до пюре. Пров проварюємо після закипання біля двох хвилин. Даємо охолонути до кімнатної температури.

Як збирати торт, Юлія показала на відео.

Примітка: торт можна вирівнювати тим самим кремом для домашнього чаювання. Якщо торт робите на замовлення, підходить крем-чіз на маслі.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить