Червоний оксамит: рецепт смачного торта від учасниці «Мастершефа» з Луцька

Червоний оксамит - рецепт торта

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати червоний оксамит з журавлиною. 

Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

Рецепт коржів:

  • 150г вершкового масла;
  • 280г цукрової пудри;
  • 3 яйця;
  • 140г рослинної олії;
  • 280мл кефіру;
  • 340г борошна;
  • 7г какао;
  • 1ч.л розпушувача + 1ч.л соди;
  • червоний барвник.

Усі інгредієнти кімнатної температури. Масло збиваємо з пудрою впродовж 5 хвилин. По одному додаємо яйця продовжуючи збивати. Далі додаємо рослинну олію, вимішуємо до однорідності. Борошно, какао, розпушувач та соду просіюємо. До кефіру додаємо барвник. До масляно-яєчної маси додаємо порціями сухі інгредієнти та пофарбований кефір чергуючи між собою. Вимішуємо тісто до однорідності. Тісто розливаємо по трьох формах діаметром 18см. Випікаємо при 180 градусах 27-30хв (коржі можна випікати по черзі). Даємо коржам охолонути в формах. Далі викладаємо на решітку і чекаємо повного охолодження.

Крем

  • 650г вершкового сиру;
  • 100г цукрової пудри;
  • 200мл жирних вершків від 33%.

Охолоджений сир, вершки та пудру збиваємо до однорідної кремової консистенції.

Начинка:

  • 150г пюре журавлини;
  • 50г цукру;
  • 6г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром і додаємо до пюре. Пров проварюємо після закипання біля двох хвилин. Даємо охолонути до кімнатної температури.

Як збирати торт, Юлія показала на відео.

Примітка: торт можна вирівнювати тим самим кремом для домашнього чаювання. Якщо торт робите на замовлення, підходить крем-чіз на маслі.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить

КП «Луцькводоканал» представив ефективні рішення для модернізації водної інфраструктури на форумі малих громад
фото

КП «Луцькводоканал» представив ефективні рішення для модернізації водної інфраструктури на форумі малих громад

Де попаритися у Луцьку: ціни та умови в популярних лазнях міста і передмістя

Де попаритися у Луцьку: ціни та умови в популярних лазнях міста і передмістя

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Ціни на м’ясо та сало у Луцьку на ринку: чи зросла вартість перед святами?
фото

Ціни на м’ясо та сало у Луцьку на ринку: чи зросла вартість перед святами?

Оренда житла у Луцьку - одна з найдорожчих в Україні: як змінилися ціни
відео
фото

Оренда житла у Луцьку - одна з найдорожчих в Україні: як змінилися ціни

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Без смартфона - без грошей: чому пенсіонерка з Луцька не може отримати кошти «Зимової підтримки»
відео

Без смартфона - без грошей: чому пенсіонерка з Луцька не може отримати кошти «Зимової підтримки»

Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики

Чи можна їсти шкірку від сала: користь і приховані ризики