Червоний оксамит: рецепт смачного торта від учасниці «Мастершефа» з Луцька
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати червоний оксамит з журавлиною.
Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
Рецепт коржів:
- 150г вершкового масла;
- 280г цукрової пудри;
- 3 яйця;
- 140г рослинної олії;
- 280мл кефіру;
- 340г борошна;
- 7г какао;
- 1ч.л розпушувача + 1ч.л соди;
- червоний барвник.
Усі інгредієнти кімнатної температури. Масло збиваємо з пудрою впродовж 5 хвилин. По одному додаємо яйця продовжуючи збивати. Далі додаємо рослинну олію, вимішуємо до однорідності. Борошно, какао, розпушувач та соду просіюємо. До кефіру додаємо барвник. До масляно-яєчної маси додаємо порціями сухі інгредієнти та пофарбований кефір чергуючи між собою. Вимішуємо тісто до однорідності. Тісто розливаємо по трьох формах діаметром 18см. Випікаємо при 180 градусах 27-30хв (коржі можна випікати по черзі). Даємо коржам охолонути в формах. Далі викладаємо на решітку і чекаємо повного охолодження.
Крем
- 650г вершкового сиру;
- 100г цукрової пудри;
- 200мл жирних вершків від 33%.
Охолоджений сир, вершки та пудру збиваємо до однорідної кремової консистенції.
Начинка:
- 150г пюре журавлини;
- 50г цукру;
- 6г пектину.
Пектин перемішуємо з цукром і додаємо до пюре. Пров проварюємо після закипання біля двох хвилин. Даємо охолонути до кімнатної температури.
Як збирати торт, Юлія показала на відео.
Примітка: торт можна вирівнювати тим самим кремом для домашнього чаювання. Якщо торт робите на замовлення, підходить крем-чіз на маслі.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Поради для волинських господинь: як зберігати домашню консервацію, щоб не було ботулізму
- «Сподобається всім»: рецепт сирника від луцької фудблогерки
- «Тихе полювання» на Волині: 9 правил, які повинен знати кожен грибник