«Сподобається всім»: рецепт сирника від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом сирника з маком та вишнею.
Про те, як приготувати десерт, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
«Сирник точно сподобається усім!» - написала Юлія.
Основа сирника (форма 18см):
- 340г будь-якого пісочного шоколадного печива;
- 140г розтопленого вершкового масла.
Печиво подрібнюємо у крихту, додаємо масло. Вимішуємо масу і перекладаємо до форми, яка застелена пергаментом. Формуємо бортики та дно з крити. Ставимо форму в морозильну камеру на 30хв.
Сирна маса:
- 530г кисломолочного сиру від 9% жирності;
- 400г сметани 20%;
- 3 яйця + жовток;
- 190г цукру;
- 40г кукурудзяного крохмалю;
- 60г промитого та провареного маку;
- 1ст.л ванільної пасти або пакетик ванільного цукру.
Сир, сметану, цукор та пасту блендеруємо до ніжної кремової консистенції. Додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Засипаємо крохмаль. В самому кінці додаємо мак. Готову масу викладаємо до форми з основою. Ставимо в добре розігріту духовку до 180 градусів на 20хв. Далі температуру понижуємо до 160 градусів і випікаємо ще 40-45хв. На дно духовки ставимо деко з гарячою водою. Під час випікання пар буде рівномірно розподіляти вологе тепло. Так формується ніжна текстура. Готовому сирнику даємо охолонути в духовці з відкритими дверцятами. Далі сирник відправляємо в холодильник на 3год.
Вишнева заливка:
- 200г вишневого пюре (ретельно проблендерувати вишню);
- 5г пектину або 1ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
- 40г цукру.
До цукру додаємо пектин або крохмаль, перемішуємо. Додаємо сипучі інгредієнти до пюре. Проварюємо на невеликому підігріві впродовж хвилини після закипання. Даємо охолонути. Покриваємо зверху сирник. Ставимо в холодильник ще на пів години.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Карамельний торт по-київськи: рецепт від фудблогерки з Луцька
- Поради для волинських господинь: що необхідно додати в цибулю, щоб вона не погнила та не проросла при зберіганні
- «Тихе полювання» на Волині: 9 правил, які повинен знати кожен грибник