«Сподобається всім»: рецепт сирника від луцької фудблогерки

Смачний сирник - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом сирника з маком та вишнею.

Про те, як приготувати десерт, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».

«Сирник точно сподобається усім!» - написала Юлія.

Основа сирника (форма 18см):

  • 340г будь-якого пісочного шоколадного печива;
  • 140г розтопленого вершкового масла.

Печиво подрібнюємо у крихту, додаємо масло. Вимішуємо масу і перекладаємо до форми, яка застелена пергаментом. Формуємо бортики та дно з крити. Ставимо форму в морозильну камеру на 30хв.

Сирна маса:

  • 530г кисломолочного сиру від 9% жирності;
  • 400г сметани 20%;
  • 3 яйця + жовток;
  • 190г цукру;
  • 40г кукурудзяного крохмалю;
  • 60г промитого та провареного маку;
  • 1ст.л ванільної пасти або пакетик ванільного цукру.

Сир, сметану, цукор та пасту блендеруємо до ніжної кремової консистенції. Додаємо яйця і перемішуємо до однорідності. Засипаємо крохмаль. В самому кінці додаємо мак. Готову масу викладаємо до форми з основою. Ставимо в добре розігріту духовку до 180 градусів на 20хв. Далі температуру понижуємо до 160 градусів і випікаємо ще 40-45хв. На дно духовки ставимо деко з гарячою водою. Під час випікання пар буде рівномірно розподіляти вологе тепло. Так формується ніжна текстура. Готовому сирнику даємо охолонути в духовці з відкритими дверцятами. Далі сирник відправляємо в холодильник на 3год.

Вишнева заливка:

  • 200г вишневого пюре (ретельно проблендерувати вишню);
  • 5г пектину або 1ст. ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 40г цукру.

До цукру додаємо пектин або крохмаль, перемішуємо. Додаємо сипучі інгредієнти до пюре. Проварюємо на невеликому підігріві впродовж хвилини після закипання. Даємо охолонути. Покриваємо зверху сирник. Ставимо в холодильник ще на пів години. 

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також: 

Можливо зацікавить

Японський млинцевий торт з кремом
відео

Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки

SHUMEI запрошує на концерт у Луцьку: романтичний вечір до Дня закоханих

Вечір музики та кохання: у Луцьку виступить відомий артист SHUMEI

Луцьк прощається із захисниками України Андрієм Черняком і Артемом Петровським
фото

Два прощання в один день: лучани провели в останню путь Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Новий обов’язковий предмет для студентів: як проходитиме військова підготовка у вишах

Військова підготовка у вишах: що чекає луцьких студентів

Сирні коржики за домашнім рецептом
відео

Сирні коржики з дитинства: рецепт від луцької фудблогерки

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився
відео

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився

Монатік з дружиною та синами

Відомий співак з Луцька Monatik вперше прокоментував народження свого третього сина